Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteenittomat pullaviinerit
Gluteenittomat pullaviinerit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat pullaviinerit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Juuren ainekset
2,5 dl maitoa (+37 astetta)
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Juureen listätään
1 kpl kananmuna sekoittaen
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta (225 g)
- Päälle
Paiston kestävää vadelmamarmeladia
1 prk vaniljakreemiä
Tomusokeria ja vettä
Valmistus
- Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito. Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
- Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia (tai kunnes kuplii).
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen. Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
- Leivo gluteeniton pullataikina heti pikkupulliksi ja paina lasilla kuoppa keskelle.
- Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin puolen tunnin ajan.
- Syvennä kuoppia tarvittaessa lasilla ja voitele pullat kananmunalla. Annostele kuoppaan puolet kreemiä ja puolet marmeladia.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
- Sekoita tomusokeri ja vesi niin, että kuorrutteesta tulee melko paksua. Pursota hetken viilenneiden pullien päälle.