Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfritt vin på flaska

Glutenfria viner på flaska

Glutenfria viner på flaska

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

Dessa glutenfria kaffebordsgodis är enkla att göra med Cereal Products Gluten Free Bun Flour Mix. Förbered först rotdegen så att den får jäsa en stund, blanda sedan i de torra ingredienserna, grädda omedelbart och jäs. Hallonmarmelad, vaniljkräm och sockerband avslutar smak och utseende.

Ingredienser i degbasen

Beredning

  • Blanda jästen och den ljumma mjölken. Tillsätt sockret och bullpulverblandningen.
  • Låt stå på en varm plats i ca 10 minuter (eller tills det bubblar).
  • Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna till degen. Tillsätt det mjuka smöret. Knåda degen kraftigt för hand eller med maskin/elvisp.
  • Baka genast ut den glutenfria bulldegen till en liten bulle och tryck en grop i mitten med ett glas.
  • Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca en halvtimme.
  • Fördjupa eventuellt brunnarna med ett glas och pensla bullarna med ägg. Skeda ner hälften av grädden och hälften av marmeladen i fördjupningen.
  • Grädda i 225 grader varm ugn i ca 10 minuter.
  • Blanda florsocker och vatten tills glasyren är ganska tjock. Ringla över bullarna när de har svalnat en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.