Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri cheesecake med vit chokladmousse

Glutenfri cheesecake med vit chokladvispad grädde

Glutenfri cheesecake med vit chokladvispad grädde

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

6

st
Tillagningstid

20

minuter

Den här glutenfria cheesecaken med vit chokladmousse är inte bara vegansk utan också underbart saftig och perfekt för vårens fester!

(Glutenfri, äggfri, mjölkfri) Tillagningstid: 35 min + kyltid i kylskåp 1-2 timmar eller över natten. 6 små löst sittande formar, 10 cm i diameter eller en större form. Obs: Om du gör tårtan i en stor, smal och lång ugnsform (35 cm x 11 cm) rekommenderar jag att du dubblar receptet på både deg och fyllning.

Ingredienser

  • Glutenfri bas
  • 2 dl (130 g ) Virtasalmi Cereal Product lätt glutenfri mjölmix

  • 0,25 tsk salt

  • 3 msk lätt sirap

  • 0,75 dl (~60 g) rumstempererad jungfruolja av kokosnöt

  • plus: olja för smörjning av kakorna

  • Prov på färskost
  • 200 g sojagräddeost

  • 0,75 dl osötad sojayoghurt

  • 4 msk lätt sirap

  • 1 msk Spannmålsprodukt lätt glutenfri mjölmix

  • 1 msk limejuice

  • rivet skal av en halv lime

  • en nypa salt

  • Skum av vit choklad
  • n. 2,5 dl vispad växtbaserad glutenfri "grädde" skum

  • 40 g mjölkfri vit choklad

  • För dekoration
  • bär, rivet limeskal, limebitar

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Glutenfri bas
  • Blanda mjölblandningen och saltet.
  • Tillsätt sirap och kokosolja och blanda degen till en mjuk, lättformbar massa.
  • Smörj pajformens botten och kanter och tryck ner degen i formens botten och sidor.
  • Ställ pajskalen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  • Prov på färskost
  • Blanda ingredienserna till fyllningen med en visp.
  • Häll fyllningen i pajerna och grädda i 200°C i 20 minuter eller tills pajkanterna och fyllningen har fått färg. Fyllningen stelnar när pajerna svalnar.
  • OBS: Placera ugnslocket under (på den lägsta nivån i ugnen) när du bakar pajer/pies i ugnen, eftersom fyllningen kan bubbla över något.
  • Jag lät pajerna jäsa och stå svalt i ca 2 timmar - till nästa dag innan jag dekorerade.
  • Skum av vit choklad
  • Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad och låt svalna.
  • Rör ner den smälta chokladen i den vispade grädden.
  • Dekoration


  • Dekorera den glutenfria cheesecaken med vitt chokladskum, bär, rivet limeskal och limeklyftor. Recept och foto:My Berry Forest | Tiina Strandbeg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.