Glutenfri cheesecake med vit chokladvispad grädde
Glutenfri cheesecake med vit chokladvispad grädde
6
st20
minuterDen här glutenfria cheesecaken med vit chokladmousse är inte bara vegansk utan också underbart saftig och perfekt för vårens fester!
(Glutenfri, äggfri, mjölkfri) Tillagningstid: 35 min + kyltid i kylskåp 1-2 timmar eller över natten. 6 små löst sittande formar, 10 cm i diameter eller en större form. Obs: Om du gör tårtan i en stor, smal och lång ugnsform (35 cm x 11 cm) rekommenderar jag att du dubblar receptet på både deg och fyllning.
Ingredienser
- Glutenfri bas
2 dl (130 g ) Virtasalmi Cereal Product lätt glutenfri mjölmix
0,25 tsk salt
3 msk lätt sirap
0,75 dl (~60 g) rumstempererad jungfruolja av kokosnöt
plus: olja för smörjning av kakorna
- Prov på färskost
200 g sojagräddeost
0,75 dl osötad sojayoghurt
4 msk lätt sirap
1 msk limejuice
rivet skal av en halv lime
en nypa salt
- Skum av vit choklad
n. 2,5 dl vispad växtbaserad glutenfri "grädde" skum
40 g mjölkfri vit choklad
- För dekoration
bär, rivet limeskal, limebitar
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Glutenfri bas
- Blanda mjölblandningen och saltet.
- Tillsätt sirap och kokosolja och blanda degen till en mjuk, lättformbar massa.
- Smörj pajformens botten och kanter och tryck ner degen i formens botten och sidor.
- Ställ pajskalen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
- Prov på färskost
- Blanda ingredienserna till fyllningen med en visp.
- Häll fyllningen i pajerna och grädda i 200°C i 20 minuter eller tills pajkanterna och fyllningen har fått färg. Fyllningen stelnar när pajerna svalnar.
- OBS: Placera ugnslocket under (på den lägsta nivån i ugnen) när du bakar pajer/pies i ugnen, eftersom fyllningen kan bubbla över något.
- Jag lät pajerna jäsa och stå svalt i ca 2 timmar - till nästa dag innan jag dekorerade.
- Skum av vit choklad
- Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad och låt svalna.
- Rör ner den smälta chokladen i den vispade grädden.
- Dekoration
Dekorera den glutenfria cheesecaken med vitt chokladskum, bär, rivet limeskal och limeklyftor. Recept och foto:My Berry Forest | Tiina Strandbeg