Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.2 från 6 röster

Glutenfria våfflor är jättegoda med glass och bär. Prova också olika salta fyllningar.

Ingredienser

Beredning

  • Söndra äggen i en skål och vispa så att deras konsistens söndras .
  • Tillsätt vatten. Blanda bakpulvret i mjölblandningen och vispa ner i vatten-äggblandningen.
  • Tillsätt salt och smält smör.
  • Det är inte nödvändigt att låta smeten svälla, eftersom mjölblandningen innehåller psyllium.
  • Tillsätt vichy innan du steker.
  • Använd ett våffeljärn för att grädda våfflor av smeten och servera de glutenfria våfflorna varma, t.ex. med glass och bär eller sylt.
  • Samma grundvåffla är också lämplig för salta fyllningar.

2 Kommentarer

    1. Hej Leena,
      Tack för din kommentar! Receptet handlar om mängden mjöl, eftersom mjölmätningstekniken ofta är olika för olika bagare, mjölets vattenupptagningsförmåga kan variera från gröda till gröda och psyllium i mjölblandningen kan också fungera på olika sätt. Det är värt att puffa degen en stund för att se om det behövs mer mjöl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.