Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Vohvelit
Gluteenittomat Vohvelit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Vohvelit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Gluteenittomat vohvelit maistuvat jäätelön ja marjojen kanssa. Kokeile myös erilaisia suolaisia täytteitä.
Ainekset
2 kananmunaa
3 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
n. 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
2 dl vichyä
- Kauranohvelit
Korvaa Vaalea Jauhoseos
n. 2,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Kaurajauhoa
Valmistus
- Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
- Lisää vesi. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja vatkaa vesi-munaseoksen joukkoon.
- Lisää suola ja sulatettu voi.
- Taikinaa ei tarvitse turvottaa,sillä jauhoseoksessa on psylliumia.
- Lisää vichy ennen paistamista.
- Paista vohveliraudalla taikinasta vohveleita ja tarjoa gluteenittomat vohvelit lämpiminä esim. jäätelön ja marjojen tai hillon kera.
- Sama perusvohveli sopii myös suolaisille täytteille.
Todella löysä taikinaohje, piti lisätä jauhoja paljon
Hei Leena,
Kiitos kommentistasi! Reseptissä on noin määrä jauhoja, sillä jauhojen mittaamistekniikka on monesti erilainen eri leipureilla, jauhojen vedensitomiskyky voi vaihdella satovuosittain ja jauhoseoksen psyllium voi myös toimia eritavalla. Kannattaa turvottaa taikinaa vähän aikaa, niin näkee tarvitseeko jauhoja vielä lisätä.