Gluteeniton Herkkuleipä

Gluteeniton Herkkuleipä

AINEKSET

1 dl maito/vesi 
½ rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia 
3,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 rkl leivinjauhe
½ tl suolaa
¼ tl mustapippurijauhe
½ dl kuivattuja luumuja pilkottuna
½ dl kuivattuja aprikooseja pilkottuna
¼ dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Pellavarouhetta 
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pähkinöitä pilkottuna (esim. saksanpähkinä)
150 g vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa
4 munaa
½ dl öljy
½ dl kermaviili

VALMISTUS

Laita psyllium turpoamaan maitoon/veteen.
Mittaa jauhot, leivinjauhe, suola ja mustapippuri kulhoon.
Sekoita huolella. Pilko luumut, aprikoosit, pähkinät ja vuohenjuusto.
Lisää pilkotut aineet sekä pellavarouhe ja auringonkukansiemenet kuiva-ainesten joukkoon.
Vatkaa munat kevyesti vaahdoksi ja vispaa joukkoon hissukseen myös psyllium-maitoseos, öljy ja kermaviili.
Kaada munavaahto sitten kuiva-aineskulhoon, ja kääntele taikina rauhallisesti sekaisin.
Kaavi tasaisen koostumuksen saavuttanut taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Testaa kypsyys tikulla! Anna leivän jäähtyä vuoassa

Vinkki! Pähkinöinä voit käyttää muutakin, kuin saksanpähkinöitä, vaikkapa pistaaseja tai cashewpähkinöitä.
Leipävuoan jauhottamiseen sopii hyvin tattarirouhe, pellavarouhe tai tattarileseet.

© Outi Vartiainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *