Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Herkkuleipä
Gluteeniton Herkkuleipä
Resepti julkaistu
Gluteeniton Herkkuleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
leipäKypsennysaika
40
minuuttiaAinekset
1 dl maito/vesi
3,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 rkl leivinjauhe
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippurijauhe
0,5 dl kuivattuja luumuja pilkottuna
0,5 dl kuivattuja aprikooseja pilkottuna
0,25 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Pellavarouhetta
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pähkinöitä pilkottuna (esim. saksanpähkinä)
150 g vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa
4 munaa
0,5 dl öljy
0,5 dl kermaviili
Valmistus
- Laita psyllium turpoamaan maitoon/veteen.
- Mittaa jauhot, leivinjauhe, suola ja mustapippuri kulhoon.
- Sekoita huolella. Pilko luumut, aprikoosit, pähkinät ja vuohenjuusto.
- Lisää pilkotut aineet sekä pellavarouhe ja auringonkukansiemenet kuiva-ainesten joukkoon.
- Vatkaa munat kevyesti vaahdoksi ja vispaa joukkoon hissukseen myös psyllium-maitoseos, öljy ja kermaviili.
- Kaada munavaahto sitten kuiva-aineskulhoon, ja kääntele taikina rauhallisesti sekaisin.
- Kaavi tasaisen koostumuksen saavuttanut taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Testaa kypsyys tikulla! Anna leivän jäähtyä vuoassa
© Outi Vartiainen
Vinkki
- Pähkinöinä voit käyttää muutakin, kuin saksanpähkinöitä, vaikkapa pistaaseja tai cashewpähkinöitä.
- Leipävuoan jauhottamiseen sopii hyvin tattarirouhe, pellavarouhe tai tattarileseet.