Gluteeniton peltilihapiirakka

Gluteeniton Peltilihapiirakka

Kunnon peltilihapiirakka maistuu hyvälle myös gluteenittomana! Maukas, helppo ja gluteeniton peltilihapiirakka valmistuu nopeasti.

AINEKSET

RAHKAVOITAIKINA
250g voita
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
250g maitorahkaa

Voiteluun 1 kanamuna

TÄYTE
400g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl puuroriisiä
¾ tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
(kuivattuja yrttejä)
2 keitettyä kananmunaa, voi jättää poiskin

VALMISTUS

RAHKAVOITAIKINA
Nypi voi ja keskenään sekoitetut jauhoseos ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi.
Lisää rahka. Älä vaivaa taikinaa ettei se sitkisty.
Nosta taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.
Käytä jauhoja tarvittaessa apuna.

TÄYTE
Keitä riisi n. 2 dl vedessä kypsäksi (vesi imeytynyt riiseihin).
Ruskista jauheliha, lisää sipulisilput ja paista hetki. Mausta seos.
Pilko keitetyt kananmunat esim. haarukalla.
Sekoita keitetty riisi, maustettu jauheliha ja kananmunat keskenään.

KOKOAMINEN
Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle ja taita toinen puolisko täytteen päälle.
Nipistä reunat hyvin kiinni.
Vedä piirakka leivinpaperin avulla uunipellille.
Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.
Paista 200-asteisessa uunissa n.20-25 min.

Tulosta

8 kommentti

  • Hyvä ohje! Tein taikinan jo edellisiltana ja kaulin jonkinverran kelmun ja leivinpaperin avulla. Lihan asemasta käytin säilykelohta. Koristeeksi sesamsiemeniä.

  • Meillä jokajouluinen perinne lihapiirakka rahkavoitaikinasta.Tosi ihanaa kun löytyy ohje gluteenittomana.Minulla todettiin viime vuonna keliakia.Voiko käyttää tummia jauhoja?

  • Johan oli hyvää.Toinen kokeilu onnistui,kun laitoin kelmun toiselle puoliskolle.Ei jäänyt koirille tähteitä!Kiitos ohjeesta!

    • Hei Katriina,
      Kiitos ihanasta kommentista 🙂 Mukava kuulla, että peltilihis maistui!

  • Kokeilin. Tein ohjeen mukaan, paitsi rahkan (200g) lisäksi laitoin vähän turkkilaista jugurttia. Tuntuu, että olisi pitänyt olla enemmän jauhoja, koska tuli kovin rasvaisen oloista. Kaulitsemisen sijaan taputtelin levyt. Seuraavaan piirakkaan lisään jauhoja. Hyvää oli kuitenkin tämäkin, tuli lapsuus ja äidin tekemä lihapiirakka mieleen.
    PS: mitä tarkoittaa Katriinan mainitsema kelmun laittaminen toiselle puolelle?

    • Hei Irja-Leena,
      Kiitos kommentista 🙂 Lihapiirakan taikina on tosiaan melko rasvaisen oloinen, sillä sen valmistetaan rahka-voitaikinaan. Kylmää voita käyttäessä taikinasta tulee helpommin käsiteltävää. Uskoisin, että Katariina hyödynsi kelmua piirakan taittamisessa. Tähän voi toki käyttää myös leivinpaperia, jonka päälle taikinalevy on kaulittu. Tuorekelmua on luultavasti hieman helpompi käsitellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *