Gluteeniton Rusina-rahkapiirakka

PELLILLINEN

AINEKSET

JUURI
2,5 dl maitoa ( +37 astetta )
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

JUUREEN LISÄTÄÄN
1 kananmuna sekoittaen
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta (225 g)

TÄYTE
2 tlk maitorahkaa
2 dl vispi/kuohukermaa
2 kanamunaa
n.1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n.3 dl rusinoita

VALMISTUS

JUURI
Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää jauhot ja anna olla liinan alla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia tai kunnes kuplii.

JUUREEN LISÄTÄÄN
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
Lisää pehmeä voi.
Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
Erota taikinasta 1/5. Kauli isompi osa uunipannun kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä.
Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja nosta reunat ylös.
Kauli lopputaikina leivinpaperin päällä ja leikkaa suikaleiksi ristikkoa varten.
Kohota taikinat leivinliinan alla noin puolen tunnin ajan.

TÄYTE
Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä täyte kohonneelle taikinalle.
Asettele kohonneet ristikkonauhat täytteen päälle.
Voitele ristikkonauhat ja reunat munalla.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 min.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *