Gluteeniton Raparperikeikauskakku

Gluteeniton Raparperikeikauskakku

AINEKSET

VUOKAAN
50 g voita / margariinia
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperia paloiteltuna

TAIKINA
150 g voita / margariinia
1,5-2 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta / Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

VALMISTUS

TÄYTE
Sulata 50 g voita / marg.
Sekoita jäähtynyt voisula /marg.sula ja fariinisokeri ja levitä seos vuoan esim. tasapohjaisen kakkuvuoan / irtopohjavuoan pohjalle.
Kuori ja pilko raparperit ja ripottele ne vuokaan.

TAIKINA
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten.
Sekoita keskenään vaalea jauhoseos / pullajauhoseos, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
Lisää jauhoseos taikinaan ja levitä raparperikerroksen päälle.
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 40-50 min.
Jos käytät irtopohjavuokaa, laita uunin pohjalle leivinpaperi, rasvaa tippuu.
Kumoa kakku tarjoiluvadille jäähtyneenä.
Tarjoa esim. vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

© Sari Karjalainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *