Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria våfflor
Glutenfria våfflor
Publicerad på
Glutenfria våfflor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Glutenfria våfflor är jättegoda med glass och bär. Prova också olika salta fyllningar.
Ingredienser
2 ägg
3 dl vatten
1 tsk bakpulver
ca 2,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 tsk salt
50 g smör, smält
2 dl vichy
- Våfflor av havre
Ersätt Ljus Mjölblandning
Beredning
- Söndra äggen i en skål och vispa så att deras konsistens söndras .
- Tillsätt vatten. Blanda bakpulvret i mjölblandningen och vispa ner i vatten-äggblandningen.
- Tillsätt salt och smält smör.
- Det är inte nödvändigt att låta smeten svälla, eftersom mjölblandningen innehåller psyllium.
- Tillsätt vichy innan du steker.
- Använd ett våffeljärn för att grädda våfflor av smeten och servera de glutenfria våfflorna varma, t.ex. med glass och bär eller sylt.
- Samma grundvåffla är också lämplig för salta fyllningar.
Riktigt löst degrecept, var tvungen att tillsätta mycket mjöl
Hej Leena,
Tack för din kommentar! Receptet handlar om mängden mjöl, eftersom mjölmätningstekniken ofta är olika för olika bagare, mjölets vattenupptagningsförmåga kan variera från gröda till gröda och psyllium i mjölblandningen kan också fungera på olika sätt. Det är värt att puffa degen en stund för att se om det behövs mer mjöl.