Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria ljusa semlor

Glutenfria ljusa semlor

Glutenfria ljusa semlor

Recept av Helka Tukiainen
4.3 från 6 röster
Portioner

18-20

st
Tillagningstid

20

minuter

Receptet ger 18-20 semlor. Du kan halvera receptet för att göra 9-10 semlor.

Ingredienser

Beredning

  • Blanda torrjästen i den lätta mjölblandningen.
  • Mät upp + 42°C vatten i en skål.
  • Tillsätt saltet och den ljus mjölblandningen gradvis under omröring.
  • Knåda slutligen degen med degkroken i en köksmaskin eller för hand i 5 minuter.
  • Degen ska vara riktigt mjuk och lite lös, så att semlorna blir mjuka och porösa.
  • Ta upp degklumpar med en matsked och sätt på en baguetteplåt eller en ugnsplåt och forma dem till semlor med botten av en mjölad matsked eller med mjölade händer.
  • Gör två snitt på ytan av semlorna med en tandad kniv och låt dem jäsa under en bakduk på en varm plats i 45 minuter.
  • Baka i 250 grader i mittersta delen av ugnen i 20 minuter.

    BLOGG i Helkans kök

Tips

  • Tack vare sin smak och konsistens är de här semlorna också lämpliga som Hot Dog-bröd.

2 Kommentarer

    1. Hej Tiina,

      Det finns ingen olja i det här receptet, men du kan tillsätta olja om du vill. Olja gör degen mjukare och förbättrar hållbarheten, men det är inte en nödvändig ingrediens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.