Gluteenittomat Vaaleat Sämpylät

Gluteenittomat Vaaleat Sämpylät

AINEKSET

1 l  + 42 asteista vettä
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2 ps. kuivahiivaa
2 tl suolaa
7 1/2 dl  Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

VALMISTUS

Sekoita kuivahiivat kaurajauhoseoksen joukkoon.
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola, kaurajauhoseos ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista että siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
Nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
Sämpylät saavat olla aika liiteitä (leipäsiä) sillä ne kohoaa vielä uunissa kypsyessään.
Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla. 20 minuuttia.

 

Yksi kommentti

  • Hei, tein juuri näitä ja ovat aika ok, hieman höttöisiä, ilmaa – ja makuun kaipaan terävyyttä, joten laitan toisen kerran jotain maustetta, tai porkkanaraastetta tms…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *