Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria munkar med dadlar
Glutenfria dadel donuts
Publicerad på
Glutenfria dadel donuts
Recept av Iina Sarkama | Iinabites
Portioner
12
stTillagningstid
8
minuterIngredienser
200 g färska dadlar utan stenar
2 dl kokande vatten
0,5 dl Rapsolja
1 dl kokosnötsocker
1 tsk bakpulver
0,33 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Beredning
- Ta bort kärnorna från dadlarna och lägg dem i en skål. Tillsätt bakpulver och häll det kokande vattnet över dadlarna. Låt stå i ca 5 minuter.
- Mixa dadlarna i en stavmixer.
- Tillsätt kokossocker och rapsolja. Rör om.
- Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en annan skål.
- Tillsätt mjölblandningen till dadelblandningen och blanda.
- Häll upp degen i en spritspåse.
- Smörj munkformen med bakspray och häll degen i munkformarna.
- Grädda munkarna i 200°C i ca 8 minuter på mitten av ugnen.
- Stjälp upp de färdiga munkarna på ett kylgaller och förbered glasyren medan munkarna svalnar.
- Hacka den mörka chokladen och lägg den i en mikrovågssäker skål tillsammans med kokosoljan. Värm i mikrovågsugnen för att smälta chokladöverdraget.
- Doppa bakelserna i choklad en efter en och dekorera med valfria toppings.
Iina Sarkama | Iinabites
Dessa datummunkar är lämpliga för diabetiker Tack för receptet Samma sak med banan och glutenfri salladsdeg och de stekas i kokosnötolja i wok pnn som munkarSister
Hallå?
Här är ett recept på veganska pannkakor 🙂 Inga ägg eller socker används för att göra dessa. För stekning kan du använda det fett du väljer.
Många av banankakorna på vår webbplats är också mycket lämpliga för diabetiker när de äts med måtta.