Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria munkar med dadlar

Glutenfria dadel donuts

Glutenfria dadel donuts

Recept av Iina Sarkama | Iinabites
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

8

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Ta bort kärnorna från dadlarna och lägg dem i en skål. Tillsätt bakpulver och häll det kokande vattnet över dadlarna. Låt stå i ca 5 minuter.
  • Mixa dadlarna i en stavmixer.
  • Tillsätt kokossocker och rapsolja. Rör om.
  • Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en annan skål.
  • Tillsätt mjölblandningen till dadelblandningen och blanda.
  • Häll upp degen i en spritspåse.
  • Smörj munkformen med bakspray och häll degen i munkformarna.
  • Grädda munkarna i 200°C i ca 8 minuter på mitten av ugnen.
  • Stjälp upp de färdiga munkarna på ett kylgaller och förbered glasyren medan munkarna svalnar.
  • Hacka den mörka chokladen och lägg den i en mikrovågssäker skål tillsammans med kokosoljan. Värm i mikrovågsugnen för att smälta chokladöverdraget.
  • Doppa bakelserna i choklad en efter en och dekorera med valfria toppings.

    Iina Sarkama | Iinabites

2 Kommentarer

  1. Dessa datummunkar är lämpliga för diabetiker Tack för receptet Samma sak med banan och glutenfri salladsdeg och de stekas i kokosnötolja i wok pnn som munkarSister

    1. Hallå?

      Här är ett recept på veganska pannkakor 🙂 Inga ägg eller socker används för att göra dessa. För stekning kan du använda det fett du väljer.

      Många av banankakorna på vår webbplats är också mycket lämpliga för diabetiker när de äts med måtta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.