Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria munkar med dadlar
Glutenfria dadelmunkar
Recept publicerat
Glutenfria dadelmunkar
Recept av iinabites
Portioner
12
stTillagningstid
8
ProtokollIngredienser
200 g fÀrska dadlar utan kÀrnor
2 dl kokande vatten
2,5 dl Virtasalmi spannmÄlsprodukt glutenfri mjölblandning för bullar
0,5 dl rapsolja
1 dl kokossocker
1 tsk bakpulver
0,33 tl Bakpulver
1 tl vaniljsocker
Beredning
- Ta bort kÀrnorna frÄn dadlarna och lÀgg dem i en skÄl. TillsÀtt bakpulver och hÀll det kokande vattnet över dadlarna. LÄt stÄ i ca 5 minuter.
- Mixa dadlarna i en stavmixer.
- TillsÀtt kokossocker och rapsolja. Rör om.
- Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en annan skÄl.
- TillsÀtt mjölblandningen till dadelblandningen och blanda.
- HÀll degen i en spritspÄse.
- Smörj en munkform med bakspray och hÀll degen i munkformarna.
- GrÀdda munkarna i 200°C i ca 8 minuter pÄ mitten av ugnshyllan.
- StjÀlp upp de fÀrdiga munkarna pÄ ett kylgaller och förbered glasyren medan munkarna svalnar.
- Hacka den mörka chokladen i en mikrovÄgssÀker skÄl tillsammans med kokosoljan. VÀrm i mikrovÄgsugnen för att smÀlta chokladöverdraget.
- Doppa munkarna i choklad en efter en och dekorera med valfria toppings.
Iina Sarkama | Iinabites
Detta datum munkar Àr lÀmpliga för diabetiker Tack för receptet Samma sak med banan och glutenfri salladsdeg och de Àr stekta i kokosolja i wok pnn som munkarSister
Hej pÄ er,
HĂ€r Ă€r ett recept pĂ„ veganska pannkakor đ Inga Ă€gg eller socker anvĂ€nds för att göra dessa. För stekning kan du anvĂ€nda det fett du vĂ€ljer.
MÄnga av bananbakelserna pÄ vÄr webbplats Àr ocksÄ lÀmpliga för diabetiker nÀr de Àts med mÄtta.