Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri frallor (lätt)
Glutenfri frallor (lätt)
Publicerad på
Glutenfri frallor (lätt)
Recept av Helka Tukiainen
Portioner
15
stTillagningstid
20
minuterServera glutenfria frallor som frukost eller mellanmål. Rullarna är mycket krispiga på ytan, botten och smaken är riktigt mjuk och god! Från denna deg får du 15 bitar frallor
Ingredienser
7,5 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
1 pkt färsk jäst (eller 1,5 pss. torrjäst)
2 msk pullomargarin
9 dl Ljus Glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Smula ner den färska jästen i botten av en skål och tillsätt ljummet vatten (+37°C) (Om du använder torrjäst, blanda den med lite mjöl eller direkt med vätskan, som ska vara +42°C).
- Tillsätt saltet och tillsätt mjölet gradvis och vispa väl tills degen är tjock.
- Tillsätt margarinet och resten av mjölet medan du blandar degen väl, antingen för hand eller med en elvisp.
- Degen är sedan mycket väl knådad när den lossnar från skålens kanter.
- Lägg bakmjölet i botten av skålen och ta med en matsked ut deghögar och forma dem med mjölade händer till antingen runda eller ovala frallor på en bakplåt.
- Låt jäsa väl i rumstemperatur, täckt med bakplåtspapper, i ca 30 min.
Grädda i 225 graders ugn i ca 20-25 minuter.BLOGG i Helkans kök