Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri morotskaka

Glutenfri morotskaka

Glutenfri morotskaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

10

st
Tillagningstid

30

minuter

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör

  • 2 dl Indiskt socker eller farinsocker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 3 stora rumstempererade ägg

  • 3 dl Virtasalmi spannmålsprodukt rå glutenfri mjölpuré

  • 1 dl mandelmjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 dl soda

  • 2 tsk kanel

  • 1 tsk ingefära

  • 200 g riven morot

  • Glasyr
  • 200 g Valio färskost med vaniljsmak

  • 25 g mjukt smör

  • 0,75 dl florsocker

Beredning

  • Förvärm ugnen till 185°C.
  • Vispa det mjuka smöret, sockret och vaniljsockret i några minuter.
  • Tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt i ett par minuter.
  • Blanda samman mjölblandningen, mandelmjöl, bakpulver, soda, kanel och ingefära och tillsätt till blandningen.
  • Tillsätt slutligen den rivna moroten och blanda degen tills den är slät.
  • Smörj och mjöla en 23 cm rund form och häll degen i formen.
  • Grädda kakan i 180 graders ugn i 30-45 minuter.
  • Låt kakan svalna till rumstemperatur innan glaseringen
  • Glasyr
  • Blanda ihop ingredienserna och fördela med en spatel över kakan.
  • Du kan till exempel dekorera den med smulor av mandel eller nötter.

    Recept: Tiina Kervinen

4 Kommentarer

  1. Hejsan. Jag skulle vilja prova. Är det möjligt med Virtasalmi Durra mjöl eller en ljus vit / mörk mjölblandning?

    1. Hej på er,

      Ja, det kan du 🥰 Våra mjölmixer är utformade för att kunna bytas ut i nästan alla recept i samma proportioner. Jag skulle prova dina alternativ för detta, Lätt mjölblandning eller Durra mjölblandning - eller varför inte lite av båda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.