Gluteeniton Porkkanakakku

Gluteeniton Porkkanakakku

AINEKSET

200 g pehmeää voita
2 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
3 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta tai Gluteenitonta Porkkanajauhoseosta
1 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
200 g porkkanaraastetta

KUORRUTUS
200 g Valion vaniljanmakuista tuorejuustoa
25 g pehmeää voit
0,75 dl tomusokeria

VALMISTUS

Laita uuni lämpenemään 185-asteeseen.
Vatkaa pehmeää voita, sokeri ja vaniljasokeria muutama minuutti.
Lisää munat yksitellen ja vatkaa pari minuuttia voimakkaasti.
Sekoita rouheinen jauhoseos, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja inkivääri keskenään ja lisää seokseen.
Lisää viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhoita 23cm pyöreä vuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 30-45 min.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista

KUORRUSTUS
Sekoita ainekset keskenään, levitä lastalla kakun päälle.
Voit koristella vaikkapa manteli- tai pähkinärouheella.

Resepti: Tiina Kervinen

2 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *