Gluteeniton Porkkanakakku

Gluteeniton Porkkanakakku

AINEKSET

200 g pehmeää voita
2 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
3 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
200 g porkkanaraastetta

KUORRUTUS
200 g Valion vaniljanmakuista tuorejuustoa
25 g pehmeää voit
0,75 dl tomusokeria

VALMISTUS

Laita uuni lämpenemään 185-asteeseen.
Vatkaa pehmeää voita, sokerija vaniljasokeria muutama minuutti.
Lisää munat yksitellen, ja vatkaa pari minuuttia voimakkaasti.
Sekoita rouheinen jauhoseos, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja inkivääri keskenään ja lisää seokseen.
Lisää viimeisenä porkkanaraaste, ja sekoita taikina tasaiseksi, Voitele vuoka.
Varmuuden vuoksi käytin vielä gluteenittomia korppujauhoja, etten tule yllätyksiä irroittaessa vuokaa.
Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 30-45 min.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista

KUORRUSTUS
Sekoita ainekset keskenään, levitä lastalla kakun päälle.
Voit koristella vaikkapa manteli- tai pähkinärouheella.

Resepti: Tiina Kervinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *