Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri morotskaka
Glutenfri morotskaka
Publicerad på
Glutenfri morotskaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
10
stTillagningstid
30
minuterIngredienser
200 g mjukt smör
2 dl Indiskt socker eller farinsocker
2 tsk vaniljsocker
3 stora rumstempererade ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk soda
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
200 g riven morot
- Dekoration
200 g Valio färskost med vaniljsmak
25 g mjukt smör
0,75 dl florsocker
Beredning
- Förvärm ugnen till 185°C.
- Vispa det mjuka smöret, sockret och vaniljsockret i några minuter.
- Tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt i ett par minuter.
- Blanda samman mjölblandningen, mandelmjöl, bakpulver, soda, kanel och ingefära och tillsätt till blandningen.
- Tillsätt slutligen den rivna moroten och blanda degen tills den är slät.
- Smörj och mjöla en 23 cm lång rund form och häll degen i formen.
- Grädda kakan i 180 grader varm ugn i 30-45 minuter.
- Låt kakan svalna till rumstemperatur innan glaseringen
- Dekoration
- Blanda ihop ingredienserna och fördela med en spatel över kakan.
Du kan till exempel dekorera den med smulor av mandel eller nötter. Recept: Tiina Kervinen
kaka Vilken storlek på bås är den här gjord för?
Hej Annikki!
En 23 cm rund form är lämplig för det här receptet.
Hej. Jag skulle vilja prova. Är det möjligt med Virtasalmi Durra-mjöl eller en ljus vit / mörk mjölblandning?
Hallå?
Ja, det kan du 🥰 Våra mjölmixer är utformade för att kunna bytas ut i nästan alla recept i samma proportioner. Jag skulle prova dina alternativ för detta, Glutenfri Mjölblanding för Bullar eller Glutenfri Durramjölblandning - eller varför inte lite av båda!