Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria bullar (lätta)
Glutenfria bullar (lätta)
Publicerad på
Glutenfria bullar (lätta)
Recept av Helka Tukiainen
Portioner
15
stTillagningstid
20
minuterServera de glutenfria bullarna som frukost eller mellanmål. Bullarna blir väldigt krispiga på ytan, botten och smaken är riktigt mjuk och god! Denna deg ger 15 bullar
Ingredienser
7,5 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
1 pkt färsk jäst (eller 1,5 pss. torrjäst)
2 msk pullomargarin
9 dl Ljus Glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Smula ner den färska jästen i botten av en skål och tillsätt ljummet vatten (+37°C) (Om du använder torrjäst, blanda den med lite mjöl eller direkt med vätskan, som ska vara +42°C).
- Tillsätt saltet och tillsätt mjölet gradvis och vispa väl tills degen är tjock.
- Tillsätt margarinet och resten av mjölet medan du blandar degen väl, antingen för hand eller med en elvisp.
- Degen är sedan mycket väl knådad när den lossnar från skålens kanter.
- Lägg bakmjölet i botten av skålen och ta ut degklumpar med en matsked och forma dem med mjölade händer till antingen runda eller ovala bullar på en plåt.
- Låt jäsa väl i rumstemperatur, täckt med bakplåtspapper, i ca 30 min.
Grädda i 225 graders ugn i ca 20-25 minuter.BLOGG i Helkans kök