Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria mörka rispiroger

Glutenfria mörka rispiroger

Glutenfria mörka rispiroger

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

30-40

st
Tillagningstid

10

minuter

Enkla glutenfria mörka rispiroger görs av Virtasalmis mörka glutenfria mjölblandning.

Ingredienser

Beredning

  • Höljet
  • Blanda ingredienserna till höljdegen till en jämn degmassa.
  • Fyllning
  • Tillsätt riset i det kokande vattnet och koka på svag värme. Tillsätt fettet (och ägget) i den färdiga, något avsvalnade gröten. Om du vill ha mycket fyllning, koka lite mer risgröt
  • Dela degen i 30-40 portioner: en liten pirog håller ihop bättre.
  • Kavla degbitarna till mycket tunna skal, lyft upp skalet på en plåt och lägg ett par matskedar av risgrynsgröten i mitten. Nyp ihop kanterna med början i mitten. Använd pekfingret och tummen för att nypa ihop degen till ett veck. Smalna av allt eftersom du går mot ändorna. Kolla in vår video för mer detaljerade instruktioner!
  • Baka pirogerna i en 250-gradig ugn i 10-15 minuter. Men kolla hållbarheten på ditt bakplåtspapper! Om du måste grädda pajerna i t.ex. 220 grader, lägg till 15-20 minuter till gräddningstiden.
  • Smörj de glutenfria mörka rispirogerna när de är heta med margarin och servera med äggsmör.
  • Mejerifritt äggsmör görs av hårdkokta ägg, mejerifritt margarin och en nypa salt.

Tips

  • Du kan också göra degen av en blandning av psyllium, bovete, teff och/eller ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.