Gluteeniton tumma riisipiirakka

Gluteenittomat tummat riisipiirakat

Helpot riisipiirakat Virtasalmen Viljatuotteen tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta.

AINEKSET

KUORI
3 dl vettä
1 tl suolaa
4½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta

Kuoritaikinan voi tehdä myös yhdistellen psylliumista, tattarista, teffistä ja/tai riisistä.

TÄYTE
3 dl puuroutuvaa riisiä
1½ l vettä
2 tl suolaa
1 rkl maidotonta margariinia
(1 kananmuna)

leipomiseen esimerkiksi hienoa riisijauhoa
voiteluun: sulaa maidotonta margariinia

VALMISTUS

KUORI
Sekoita kuoritaikinan ainekset tasaiseksi taikinamassaksi.

TÄYTE
Lisää riisit kiehuvaan veteen ja keitä hiljalleen. Lisää valmiiseen, hieman jäähtyneeseen puuroon rasva (ja kananmuna). Jos haluat paljon täytettä, keitä hieman enemmän riisipuuroa

Jaa taikina 30-40 osaan: pieni piirakka pysyy paremmin koossa.
Kauli taikinapaloista erittäin ohuita kuoria, nosta kuori pellille ja laita sen keskelle pari ruokalusikallista riisipuuroa. Rypytä reunat aloittaen keskeltä. Nipistä etusormella ja peukalola taikinaa ryppyyn. Kavenna edetessäsi kohti kärkiä. Kurkkaa tarkemmat ohjeet videoltamme!

Paista piirakoita 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarkista kuitenkin leivinpaperisi kestävyys! Jos joudut paistamaan piirakat esimerkiksi 220-asteessa, lisää paistoaikaa 15-20min.

Voitele piirakat kuumina margariinisulalla ja tarjoa munavoin kera.
Maidoton munavoi syntyy kovaksi keitetyistä kananmunista ja maidottomasta margariinista sekä ripauksesta suolaa.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *