Gluteenittomat Riisipiirakat Tummasta Jauhoseoksesta

Helpot riisipiirakat Virtasalmen Viljatuotteen tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta.

AINEKSET

KUORI
3 dl vettä
1 tl suolaa
4½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta

Kuoritaikinan voi tehdä myös yhdistellen psylliumista, tattarista, teffistä ja/tai riisistä.

TÄYTE
3 dl puuroutuvaa riisiä
1½ l vettä
1 tl suolaa
1 rkl maidotonta margariinia
(1 kananmuna)
leipomiseen: tattarijauhoa
voiteluun: sulaa maidotonta margariinia

VALMISTUS

KUORI
Sekoita kuoritaikinan ainekset tasaiseksi taikinamassaksi.

TÄYTE
Keitä riisipuuro ja lisää valmiiseen, hieman jäähtyneeseen puuroon rasva (ja kananmuna)

Jaa taikina 25–30 osaan: pieni piirakka pysyy paremmin koossa.
Kauli taikinapaloista ohut kuori, nosta kuori pellille ja laita sen keskelle pari ruokalusikallista riisipuuroa.
Rypytä reunat. Paista piirakoita 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Voitele piirakat kuumina margariinisulalla ja tarjoa munavoin kera.
Maidoton munavoi syntyy kovaksi keitetyistä kananmunista ja maidottomasta margariinista sekä ripauksesta suolaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *