Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat tummat riisipiirakat
Gluteenittomat tummat riisipiirakat
Resepti julkaistu
Gluteenittomat tummat riisipiirakat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
30-40
kplKypsennysaika
10
minuuttiaHelpot gluteenittomat tummat riisipiirakat syntyvät Virtasalmen Viljatuotteen tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Ainekset
- Kuori
3 dl vettä
1 tl suolaa
4,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
- Täyte
3 dl puuroutuvaa riisiä
1,5 l vettä
2 tl suolaa
1 rkl maidotonta margariinia
(1 kananmuna)
leipomiseen esimerkiksi hienoa riisijauhoa
voiteluun: sulaa maidotonta margariinia
Valmistus
- Kuori
- Sekoita kuoritaikinan ainekset tasaiseksi taikinamassaksi.
- Täyte
- Lisää riisit kiehuvaan veteen ja keitä hiljalleen. Lisää valmiiseen, hieman jäähtyneeseen puuroon rasva (ja kananmuna). Jos haluat paljon täytettä, keitä hieman enemmän riisipuuroa
- Jaa taikina 30-40 osaan: pieni piirakka pysyy paremmin koossa.
- Kauli taikinapaloista erittäin ohuita kuoria, nosta kuori pellille ja laita sen keskelle pari ruokalusikallista riisipuuroa. Rypytä reunat aloittaen keskeltä. Nipistä etusormella ja peukalola taikinaa ryppyyn. Kavenna edetessäsi kohti kärkiä. Kurkkaa tarkemmat ohjeet videoltamme!
- Paista piirakoita 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarkista kuitenkin leivinpaperisi kestävyys! Jos joudut paistamaan piirakat esimerkiksi 220-asteessa, lisää paistoaikaa 15-20min.
- Voitele gluteenittomat tummat riisipiirakat kuumina margariinisulalla ja tarjoa munavoin kera.
- Maidoton munavoi syntyy kovaksi keitetyistä kananmunista ja maidottomasta margariinista sekä ripauksesta suolaa.
Vinkki
- Kuoritaikinan voi tehdä myös yhdistellen psylliumista, tattarista, teffistä ja/tai riisistä.