Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria riskakor med Tef-mjöl

Glutenfria riskakor med Tef-mjöl

Glutenfria riskakor med Tef-mjöl

Recept av Helka Tukiainen
0.0 från 0 röster
Portioner

20-24

st
Tillagningstid

15

minuter

Detta ger ungefär samma mängd deg.
20-24 pajer, beroende på storlek. Jag hyvlade pajskaleni Virtasalmi Grain Product's Light Gluten-Free Flour Mix.

Ingredienser

Beredning

  • Rispudding
  • Välj en 2 liters tjockbottnad teflonpanna eller en skitbaserad stålpanna.
  • Skölj riset under rinnande vatten tills det gråaktiga vattnet blir klart.
  • Smält smöret i en kastrull (var försiktig så att det inte blir brunt)
  • Tillsätt mjölken och rör om tills mjölken kokar upp.
  • Tillsätt riset och rör om tills gröten börjar koka.
  • Lägg ett stålgaller under pannan på en platta och placera plattan på den tredje plattan.
  • Rör då och då upp gröten till botten så att den inte fastnar i botten.
  • Låt gröten sjuda i 40 minuter.
  • Tillsätt slutligen saltet och rör om så att saltet smälter jämnt i gröten.
  • Låt gröten svalna.
  • Om du gör potatispaj ska du göra en dryg liter potatismos eftersom det ska vara mer potatismos på toppen än risgrynsgröt.
  • Tillsätt ett ägg i potatismoset eftersom det binder ihop blandningen väl och stannar kvar i pajen.
  • Deg
  • Blanda salt och psyllium i vatten, låt psyllium svälla runt. 5 minuter.
  • Tillsätt mjölet gradvis och rör hela tiden med en visp för att undvika mjölklumpar i degen.
  • När degen börjar tjockna tillsätter du resten av mjölet och blandar väl, t.ex. med en trägaffel.
  • Degen behöver inte knådas vare sig för hand eller maskinellt.
  • På ett bakplåtspapper, med en lätt mjölblandning, forma degen till en stång och dela den i 24 lika stora bitar.
  • Dutta bitarna till små kakor i den lätta mjölblandningen och rulla dem till tunna kakor med en degkniv eller kavel.
  • Fördela ca en matsked av rispuddingen eller potatismoset i mitten av kakan och fördela det väl.
  • Tryck fast kakans kanter på gröten med tummen/pekfingret och lägg pajerna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Baka pajerna i en medelvarm ugn på 275 grader ca. 15-20 minuter tills pajerna är vackert gyllenbruna på över- och undersidan.
  • Smörj in pajerna med en smör/vattenblandning med lite salt.
  • Om du använder ett starkt saltat smör behöver du inte tillsätta salt.
  • De är också riktigt goda frysta och tinade/uppvärmda i ugn eller mikrovågsugn.
  • Voisula
  • Smält smöret i en kastrull med vatten ca. msk 1 och en nypa salt.
  • Låt inte smöret koka.
  • Lägg pajerna överlappande för att svalna, om du vill frysa några av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.