Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt bananbröd
Glutenfritt bananbröd
Recept publicerat
Glutenfritt bananbröd
Receptförfattare Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
1
timmeIngredienser
100 g smör (smält)
1 dl farinsocker
0,5 dl socker
1 ägg
3 stor banan (mogen)
4 dl Glutenfri havremjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk matsoda
1 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk vaniljsocker
(en gnutta kardemumma, vaniljpulver/vaniljeextrakt)
Beredning
- Förvärm ugnen till 175 grader.
- Smörj och mjöla en brödform (ca 1 liter).
- Blanda smör, socker, ägg och mosade bananer i en skål.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degen.
- Häll degen i ugnsformen och grädda brödet på mitten av ugnen i en timme.
- Låt bananbrödet svalna en stund innan du tar det ur formen.
- Njut!