Gluteenittomat Riisipiirakat Tef-jauhosta

Tästä taikinamäärätä tulee noin. 20-24 kpl piirakoita koosta riippuen.
Piirakan kuoret ajelin Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleassa Gluteenittomassa Jauhoseoksessa.

AINEKSET

RIISIPUURO
10 g voita tai sinistä keijua
9 dl laktositonta täysmaito juomaa, täysmaitoa, riisimaitoa tai soijamaitoa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Puuro- ja Piirakkariisiä
1 tl suolaa
Tee seuraavaksi piirakka taikina.

TAIKINA
2 dl vettä
1 tl psylliumia
1/2 tl suolaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-Täysjyväjauhoa
1/2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Voisula voitelua varten
75 g voita
noin. 1 rkl vettä
suolaa hyppysellinen ellet käytä voimakas suolaista voita

VAlMISTUS

RIISIPUURO
Valitse 2 litran paksupohjainen teflonkattila tai paskupohjainen teräskattila.
Huuhdo riisit lävikössä juoksevan veden alla niin pitkään kunnes harmahtava vesi muuttuu kirkkaaksi.
Sulata voi kattilassa (varo ettei se pääse ruskistumaan)
Lisää maito joukkoon ja sekoittele sitä niin pitkään kunnes maito kiehahtaa.
Lisää riisit ja sekoittele niin pitkään kunnes puuro alkaa kiehumaan.
Laita teräsritilä kattilan alle levylle ja laita levy kolmoselle.
Sekoittele sillöin tällöin puuroa pohjaa myöten ettei se ota pohjaan kiinni.
Hauduta puuroa 40-minuuttia.
Lisää lopuksi suola ja sekoita vielä hyvin että suola sulaa puuron joukkoon tasaisesti.
Laita puuro jäähtymään.
Jos teet perunapiirakoita valmista muussia reilu litra koska perunamuussia saa olla enempi piirakan päällä kuin riisipuuroa.
Perunamuussin sekaan lisää yksi kananmuna koska se sitoo muussia hyvin ja pysyy piirakan sisällä.

TAIKINA
Sekoita veteen suola ja psyllium, anna psylliumin turvota noin. 5 minuuttia.
Lisää vähitellen jauhoja koko ajan sekoittaen vispilällä ettei taikinaan tulee jauhopaakkuja.
Kun taikina alkaa olla paksuhkoa lisää loput jauhot ja sekoita hyvin taikina esim. puuhaarukalla.
Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata koneella tai käsin.
Leivo taikinasta leivinalustalla vaalean jauhoseoksen avulla tanko ja jaa se 24:jään yhtä suureen palaan.
Taputtele vaaleassa jauhoseoksessa palat pieniksi kakkaroiksi ja ajele ne piirakka pulikalla tai kaulimella ohuiksi kakkaroiksi.
Levitä riisipuuroa tai perunamuussia noin. ruokalusikallinen kakkaran keskelle ja levitä se hyvin siihen.
Rypytä kakkaran reunat puuron päälle peukalo/etusormi otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
Paista piirakat uunin keskitasolla 275 asteessa noin. 15-20 minuuttia kunnes piirakat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin alta ja päältä.
Voitele piirakat voi/vesiseoksella jossa on hieman suolaa.
Jos käytät voimakas suolaista voita, niin silloin suolaa ei tarvitse lisätä.
Ovat todella hyviä myös pakasteesta otettuna ja esim. uunissa tai mikrossa sulatettuna/lämmitettynä.

VOISULA
Sulata voi kattilassa jossa on vettä noin. 1 rkl ja hyppysellinen suolaa.
Älä anna voin kiehahtaa.
Lado piirakat limittäin jäähtymään, jos haluat pakastaa niistä osan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *