Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Riisipiirakat Tef-jauhosta
Gluteenittomat Riisipiirakat Tef-jauhosta
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Riisipiirakat Tef-jauhosta
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Annokset
20-24
kplKypsennysaika
15
minuuttiaTästä taikinamäärätä tulee noin. 20-24 kpl piirakoita koosta riippuen.
Piirakan kuoret ajelin Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleassa Gluteenittomassa Jauhoseoksessa.
Ainekset
- Riisipuuro
10 g voita tai sinistä keijua
9 dl laktositonta täysmaito juomaa, täysmaitoa, riisimaitoa tai soijamaitoa
1 tl suolaa
- Taikina
2 dl vettä
1 tl psylliumia
0,5 tl tl suolaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-Täysjyväjauhoa
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Voisula voitelua varten
75 g voita
n. 1 rkl vettä
suolaa hyppysellinen ellet käytä voimakas suolaista voita
Valmistus
- Riisipuuro
- Valitse 2 litran paksupohjainen teflonkattila tai paskupohjainen teräskattila.
- Huuhdo riisit lävikössä juoksevan veden alla niin pitkään kunnes harmahtava vesi muuttuu kirkkaaksi.
- Sulata voi kattilassa (varo ettei se pääse ruskistumaan)
- Lisää maito joukkoon ja sekoittele sitä niin pitkään kunnes maito kiehahtaa.
- Lisää riisit ja sekoittele niin pitkään kunnes puuro alkaa kiehumaan.
- Laita teräsritilä kattilan alle levylle ja laita levy kolmoselle.
- Sekoittele sillöin tällöin puuroa pohjaa myöten ettei se ota pohjaan kiinni.
- Hauduta puuroa 40-minuuttia.
- Lisää lopuksi suola ja sekoita vielä hyvin että suola sulaa puuron joukkoon tasaisesti.
- Laita puuro jäähtymään.
- Jos teet perunapiirakoita valmista muussia reilu litra koska perunamuussia saa olla enempi piirakan päällä kuin riisipuuroa.
- Perunamuussin sekaan lisää yksi kananmuna koska se sitoo muussia hyvin ja pysyy piirakan sisällä.
- Taikina
- Sekoita veteen suola ja psyllium, anna psylliumin turvota noin. 5 minuuttia.
- Lisää vähitellen jauhoja koko ajan sekoittaen vispilällä ettei taikinaan tulee jauhopaakkuja.
- Kun taikina alkaa olla paksuhkoa lisää loput jauhot ja sekoita hyvin taikina esim. puuhaarukalla.
- Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata koneella tai käsin.
- Leivo taikinasta leivinalustalla vaalean jauhoseoksen avulla tanko ja jaa se 24:jään yhtä suureen palaan.
- Taputtele vaaleassa jauhoseoksessa palat pieniksi kakkaroiksi ja ajele ne piirakka pulikalla tai kaulimella ohuiksi kakkaroiksi.
- Levitä riisipuuroa tai perunamuussia noin. ruokalusikallinen kakkaran keskelle ja levitä se hyvin siihen.
- Rypytä kakkaran reunat puuron päälle peukalo/etusormi otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
- Paista piirakat uunin keskitasolla 275 asteessa noin. 15-20 minuuttia kunnes piirakat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin alta ja päältä.
- Voitele piirakat voi/vesiseoksella jossa on hieman suolaa.
- Jos käytät voimakas suolaista voita, niin silloin suolaa ei tarvitse lisätä.
- Ovat todella hyviä myös pakasteesta otettuna ja esim. uunissa tai mikrossa sulatettuna/lämmitettynä.
- Voisula
- Sulata voi kattilassa jossa on vettä noin. 1 rkl ja hyppysellinen suolaa.
- Älä anna voin kiehahtaa.
- Lado piirakat limittäin jäähtymään, jos haluat pakastaa niistä osan.