Gluteenittomat Itsenäisyyspäivän leivokset

AINEKSET

TAIKINA
250 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl perunajauhoja
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

VÄLIIN
Mustikkahilloa

KUORRUTE
300 g tomusokeria
4 rkl sitruunamehua
(2 rkl vettä)
Sinistä elintarvikeväriä

VALMISTUS

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vaniljasokeri sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele tasaiseksi. Taikina on tarttuvaa, joten kostuta kädet kylmällä vedellä niin se ei tartu käsiin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt levy kahtia. Levitä mustikkahilloa toiselle puolikkaalle ja nosta toinen sen päälle.
Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta paksuhko massa. Ohenna tarvittaessa vedellä. Ota pieni määrä kuorrutetta sivuun. Värjää se sinisellä elintarvikevärillä ja laita pursotuspussiin.
Levitä valkoinen kuorrute tasaisesti levyn päälle. Pursota sinistä kuorrutetta ristikoksi kuten lipun kuviot.
Nosta jääkaappin ja anna jähmettyä pari tuntia. Leikkaa sopiviksi leivospaloiksi ja herkuttele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *