Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria cupcakes med röd sammet
Glutenfria red velvet cupcakes
Publicerad på
Glutenfria red velvet cupcakes
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12-15
stTillagningstid
15
minuterGlutenfria red velvet cupcakes är perfekta för en middagsbjudning med Halloween-tema. Degen ger ca 12-15 cupcakes (beroende på formens storlek).
Ingredienser
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 dl socker
1 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk matsoda
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl mjölk
2 tsk äppelcidervinäger
0,5 dl Rapsolja
n. 2 msk röd livsmedelsfärg
- Glasyr
150 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
400 g färskost
1 msk citronsaft
Beredning
- Smörj muffinsplåten eller placera muffinsformarna i muffinsplåtens fördjupningar. Blanda ägg, mjölk, äppelcidervinäger, olja och röd livsmedelsfärg. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner de torra ingredienserna i vätskorna och blanda smeten till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader varm ugn i ca 15 minuter. Låt cupcakesen svalna innan du penslar med glasyr.
- För glasyren, vispa ihop det rumstempererade smöret, florsocker, citronsaft och vaniljsocker tills det är fluffigt. Detta tar cirka 5 minuter. Rör till sist ner färskosten. Ringla glasyren över cupcakesen.
Glutenfria cupcakes med röd sammet är perfekta för en middagsbjudning med Halloween-tema. Ina Elevant |Glutenfri