Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria cupcakes med röd sammet

Glutenfria red velvet cupcakes

Glutenfria red velvet cupcakes

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

st
Tillagningstid

15

minuter

Glutenfria red velvet cupcakes är perfekta för en middagsbjudning med Halloween-tema. Degen ger ca 12-15 cupcakes (beroende på formens storlek).

Ingredienser

  • 3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 2 dl socker

  • 1 msk kakaopulver

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 tsk matsoda

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 ägg

  • 1 dl mjölk

  • 2 tsk äppelcidervinäger

  • 0,5 dl Rapsolja

  • n. 2 msk röd livsmedelsfärg

  • Glasyr
  • 150 g smör

  • 3 dl florsocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 400 g färskost

  • 1 msk citronsaft

Beredning

  • Smörj muffinsplåten eller placera muffinsformarna i muffinsplåtens fördjupningar. Blanda ägg, mjölk, äppelcidervinäger, olja och röd livsmedelsfärg. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner de torra ingredienserna i vätskorna och blanda smeten till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader varm ugn i ca 15 minuter. Låt cupcakesen svalna innan du penslar med glasyr.
  • För glasyren, vispa ihop det rumstempererade smöret, florsocker, citronsaft och vaniljsocker tills det är fluffigt. Detta tar cirka 5 minuter. Rör till sist ner färskosten. Ringla glasyren över cupcakesen.


  • Glutenfria cupcakes med röd sammet är perfekta för en middagsbjudning med Halloween-tema. Ina Elevant |Glutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.