Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pizzabotten

Glutenfri pizzabotten

Glutenfri pizzabotten

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.8 från 51 röster
Portioner

2

Pizzor
Tillagningstid

30

minuter

Har du letat efter det perfekta receptet på pizzabotten, provat flera recept, men ändå saknat något? Inte längre! Vårt recept på glutenfri pizzabotten är så gott att det kan prisas som en av de bästa pizzabottnarna i världen. Prova det och bli förtjust också du!

Ingredienser

Beredning

  • Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt honungen i vattnet och rör om.
  • Tillsätt de torra ingredienserna i vattnet och blanda ihop allt. Degen kommer fortfarande att vara fuktigare än normal deg, men klart fast.
  • Tillsätt oljan. Det är mycket olja och det gör degen fast och hal.
  • Tillsätt en skvätt olja (ca 1 matsked) på bakplåten. Stryk ut oljan på bakplåten och samtidigt på händerna.
  • Ta hälften av degen och tryck ut den med fingrarna på bakplåten. Först kan det verka som om det inte räcker, men det blir nog två pizzor av degen. Så det gör inget om det först blir hål, till slut kan hålen tryckas igen.
  • Hemligheten med degen är dess tunnhet, och därför är det viktigt att trycka ut pizzorna så tunna att det blir två hela ugnsformar med pizzor av det här receptet. Bottnarna behöver inte jäsa separat, de hinner jäsa medan du lägger på fyllningen.
  • Grädda pizzan i 225°C, först i ugnens nedre tills bottnen börjar få färg. Flytta sedan pizzan till ugnens mellersta del och fortsätt grädda tills pizzan är vackert brun. Total gräddningstid är ca en halvtimme.
  • Observera att ugnar är olika, t.ex. kommer en konvektionsugn att grädda  pizzan snabbare enbart i nedre delen än en konventionell ugn.
  • Genom att variera temperaturinställningarna kan du få en extra krispig skorpa.


  • Den färdiga glutenfria pizzabotten är ca 2-3 mm tjock. ©Julia Mathlin

7 Kommentarer

  1. Jag halverade den färdiga degen. Med oljade händer rullade jag halvorna till bollar. Jag lade bollarna i en plastmugg, var och en med sin egen. Jag täckte kopparna med plastfolie. Jag ställde in dem i kylen över natten. Nästa dag fortsatte jag enligt anvisningarna.

    1. Hej Toni,

      Kul att höra att receptet också fungerar över natten i kylen 🙂 🙂

  2. Detta är ett utmärkt recept.
    Den här gången komponerade jag och använde Durra-mjölmix som mjöl och det gjorde den bästa gf-pizzabotten någonsin.

    1. Hej,
      Kul att höra att du gillade det 🙂 Durra mjölmix är också bra för pizzabottnar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.