Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri hallon-ricottatårta

Glutenfri hallon-ricottatårta

Glutenfri hallon-ricottatårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Portioner

6-8

bitar
Tillagningstid

50

Protokoll

Denna läckra glutenfria hallon-ricottatårta kommer garanterat att bli en av dina favoritkakor. Den underbart saftiga bottnen är gjord på Grain Products lätta, glutenfria mjölmix.

Ingredienser

Beredning

  • Smält smöret. Vispa samman smör, ricotta, ägg och vaniljpasta.
  • Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt de torra ingredienserna till ricottablandningen och blanda till en jämn smet.
  • Vänd ner hallonen i smeten.
  • Häll degen i en smord form med lös botten (jag använde en form med en diameter på 20 cm).
  • Grädda i 175°C i medelstor ugn i ca 50 minuter.
  • Den glutenfria hallon-ricottakakan är klar att avnjutas efter att den har svalnat lite.
  • Om du vill kan du dekorera kakan genom att strö florsocker på toppen.

    Ina Elevant | Glutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.