Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri hallonricotta kaka
Glutenfri hallonricotta kaka
Publicerad på
Glutenfri hallonricotta kaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
6-8
bitarTillagningstid
50
minuterkaka Den läckra glutenfria hallonricottan kommer garanterat att bli en av dina favoritkakor. Den underbart saftiga basen är gjord på en lätt, glutenfri mjölblandning från Grain Product.
Ingredienser
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 dl socker
2 tsk bakpulver
3 ägg
250 g ricotta
1 tsk vaniljpasta
100 g smör
150 g hallon
Beredning
- Smält smöret. Vispa samman smör, ricotta, ägg och vaniljpasta.
- Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt de torra ingredienserna till ricottablandningen och blanda till en jämn smet.
- Vänd ner hallonen i smeten.
- Häll degen i en smord form med lös botten (jag använde en form med 20 cm diameter).
- Grädda i 175°C i medelvarm ugn i ca 50 minuter.
- kaka Den glutenfria hallonricottan är klar att avnjutas när den är lätt kyld.
Om du vill kan du dekorera kakan genom att strö strösocker på toppen. Ina Elevant |Glutenfri