Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri hallon-ricottatårta
Glutenfri hallon-ricottatårta
Recept publicerat
Glutenfri hallon-ricottatårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
6-8
bitarTillagningstid
50
minuterDenna läckra glutenfria hallon-ricottatårta kommer garanterat att bli en av dina favoritkakor. Den underbart saftiga bottnen är gjord på Grain Products lätta, glutenfria mjölmix.
Ingredienser
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 dl socker
2 tsk bakpulver
3 ägg
250 g ricotta
1 tesked vaniljpasta
100 g smör
150 g hallon
Beredning
- Smält smöret. Vispa samman smör, ricotta, ägg och vaniljpasta.
- Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt de torra ingredienserna till ricottablandningen och blanda till en jämn smet.
- Vänd ner hallonen i smeten.
- Häll degen i en smord form med lös botten (jag använde en form med en diameter på 20 cm).
- Grädda i 175°C i medelstor ugn i ca 50 minuter.
- Den glutenfria hallon-ricottakakan är klar att avnjutas efter att den har svalnat lite.
- Om du vill kan du dekorera kakan genom att strö florsocker på toppen.
Ina Elevant | Glutenfri