Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri jordgubbstårta
Glutenfri jordgubbstårta
Publicerad på
Glutenfri jordgubbstårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12-15
bitarTillagningstid
25
minuterEn läcker glutenfri jordgubbstårta är perfekt för den bästa jordgubbssäsongen. Botten är bara fin och krispig, med en söt jordgubbsfyllning och en knaprig smulig topping. Njut av den!
Ingredienser
- Botten
100 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
- Fyllning
4-5 dl färska jordgubbar, skurna i halvor
- Groundhog mix på toppen
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
30 g smör
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C. Smörj en pajform med en diameter på 26-28 cm med smör.
- Vispa smöret och sockret fluffigt med en elvisp. Tillsätt ägget. Blanda bakpulver och vaniljsocker i mjölblandningen. Tillsätt i smeten växelvis med mjölken. Använd en pil för att rulla degen till en jämn smet och bred ut den i botten på pajformen.
- Gör en gräsmatta blandning. Blanda samman alla ingredienser till en smulblandning och ställ åt sidan för att vänta.
- Skär jordgubbarna i 2-4 bitar, beroende på deras storlek. Häll jordgubbsbitarna över pajbotten.
- Strö till sist smulblandningen över jordgubbarna.
- Baka jordgubbspajen i ugnen i ca 25-30 minuter.
Servera den glutenfria jordgubbstårtan varm med vispad grädde, vaniljsås eller glass. Leila Kekkonen |Himoleipuri
Tips
- Du kan också enkelt göra en vegansk version av pajen. Använd mjölkfritt margarin istället för smör och ersätt ägget och mjölken i bottendegen med två matskedar sojayoghurt.
Den enklaste och godaste pajen någonsin.
Tack för din feedback! 🙂