Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri jordgubbstårta

Glutenfri jordgubbstårta

Glutenfri jordgubbstårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Portioner

12-15

bitar
Tillagningstid

25

minuter

En läcker glutenfri jordgubbstårta är perfekt för den bästa jordgubbssäsongen. Botten är bara fin och krispig, med en söt jordgubbsfyllning och en knaprig smulig topping. Njut av den!

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C. Smörj en pajform med en diameter på 26-28 cm med smör.
  • Vispa smöret och sockret fluffigt med en elvisp. Tillsätt ägget. Blanda bakpulver och vaniljsocker i mjölblandningen. Tillsätt i smeten växelvis med mjölken. Använd en pil för att rulla degen till en jämn smet och bred ut den i botten på pajformen.
  • Gör en gräsmatta blandning. Blanda samman alla ingredienser till en smulblandning och ställ åt sidan för att vänta.
  • Skär jordgubbarna i 2-4 bitar, beroende på deras storlek. Häll jordgubbsbitarna över pajbotten.
  • Strö till sist smulblandningen över jordgubbarna.
  • Baka jordgubbspajen i ugnen i ca 25-30 minuter.

    Servera den glutenfria jordgubbstårtan varm med vispad grädde, vaniljsås eller glass. Leila Kekkonen |Himoleipuri

Tips

  • Du kan också enkelt göra en vegansk version av pajen. Använd mjölkfritt margarin istället för smör och ersätt ägget och mjölken i bottendegen med två matskedar sojayoghurt.

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.