Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri jordgubbskaka

Glutenfri jordgubbskaka

Glutenfri jordgubbskaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

bitar
Tillagningstid

25

Protokoll

En utsökt glutenfri jordgubbsshortcake är perfekt för den bästa jordgubbssäsongen. Botten är bara fin och krispig, med en söt jordgubbsfyllning och en krispig smulstoppning. Smaklig måltid!

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C. Smörj en pajform med en diameter på 26-28 cm med smör.
  • Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt ägget. Blanda bakpulver och vaniljsocker i mjölblandningen. Tillsätt i smeten omväxlande med mjölken. Använd en pil för att rulla degen tills den är slät och sprid den på botten av pajformen.
  • Gör en gräsmatteblandning. Blanda alla ingredienser till en smulblandning och ställ åt sidan för att vänta.
  • Skär jordgubbarna i 2-4 bitar, beroende på storlek. Häll jordgubbsbitarna över pajbottnen.
  • Strö slutligen smulblandningen över jordgubbarna.
  • Grädda jordgubbspajen i ugnen i ca 25-30 minuter. Servera den glutenfria jordgubbspajen varm med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

    Leila Kekkonen | Himoleipuri

Tips

  • Du kan också enkelt göra en vegansk version av pajen. Använd mjölkfritt margarin istället för smör och ersätt ägget och mjölken i bottendegen med två matskedar sojayoghurt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.