Gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja

Oletko etsinyt sitä täydellistä pizzapohjan reseptiä, kokeillut useita ohjeita, mutta edelleen se jokin puutttuu? Ei enään! Gluteeniton pizzapohja reseptimme on niin hyvä, että sitä voisi kehua yhdeksi maailman parhaista pizzapohjista. Kokeile ja ihastu sinäkin!

AINEKSET

3 dl kädenlämpöistä vettä
4 dl Virtasalmen Viljatuottee Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
½ dl oliiviöljyä

VALMISTUS

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää hunaja veteen ja sekoita.

Lisää kuivat aineet veteen ja sekoita kaikki. Taikina on vielä tavallista taikinaa kosteampi, mutta selvästi kiinteä.

Lisää öljy. Öljyä on paljon ja se tekee taikinasta kiinteän ja liukkaan.

Lisää pellille tilkka öljyä (n. 1 rkl). Levitä öljy pellile ja myös käsiin samalla.

Ota puolet taikinasta ja painele sormin pellille. Aluksi voi vaikuttaa siltä, että ei mitenkään riitä, mutta reseptin taikinasta tulee kyllä kaksi pizzaa, joten painele ensin niin että tulee sellasia reikiä jos on tullakseen, ja sitten lopuksi painele reijät kiinni.

Taikinan salaisuus on sen ohuus, ja siksi on tärkeää että painelee pizzat niin ohuiksi, että tästä reseptistä tulee kaksi kokonaista pellilistä pizzaa. Pohjia ei tarvitse kohottaa erikseen, vaan ne ehtivät kohota samalla kun laitat täytteet päälle.

Paista pizzaa 225 asteessa ensin alalämmöllä kunnes pohja alkaa kypsymään. Vaihda stten tasalämmölle ja jatka paistamista kunnes pizza on kivan ruskea. Paistoaika on kokonaisuudessaan n. puoli tuntia.

Huomioithan, että uunit ovat erilaisia, esim. kiertoilmauunissa pizza paistuu pelkällä alalämmöllä nopeammin kuin tavallisessa uunissa.

Lämpöasetuksia vaihtelemalla pizzaan saadaan extra rapea pohja.

Valmis gluteeniton pizzapohja on n. 2-3 mm paksu.

©Julia Mathlin

Seuraa meitä instagramissa ja facebookissa, saat helposti tiedon uusista resepteistämme.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.