Gluteenittomat red velvet kuppikakut

Gluteenittomat red velvet kuppikakut

Gluteenittomat red velvet kuppikakut sopivat hyvin Halloween teemaisiin illanistujaisiin. Taikinasta tulee noin 12-15 kpl kuppikakkuja (riippuu vähän vuoan koosta).

AINEKSET

3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 dl maitoa
2 tl omenaviinietikkaa
1½ dl rypsiöljyä
n. 2 rkl punaista elintarvikeväriä

Kuorrute
150 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
400 g tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua

VALMISTUS

Voitele muffinssipelti tai asettele muffinssivuoat muffinssipellin syvennyksiin. Sekoita keskenään munat, maito, omenaviinietikka, öljy ja punainen elintarvikeväri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 175C uunin keskitasolla noin 15 min. Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen kuorrutusta.

Kuorrutusta varten vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Tähän menee noin 5 minuuttia. Lopuksi sekoita tuorejuusto joukkoon. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle.

Gluteenittomat red velvet kuppikakut sopivat vaikkapa Halloween teemaisiin illanistujaisiin.

Ina Elevant | Gluteenitonta

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.