Gluteeniton kurpitsakakku

Gluteeniton Kurpitsakakku

Mehevä ja mausteinen gluteeniton kurpitsakakku muistuttaa porkkanakakkua, mutta tehdäänkin kurpitsasta! Kurpitsaa ei tarvitse kypsentää, vaan se raastetaan joukkoon sellaisenaan. Ohje on helppo, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään, eikä munia esimerkiksi tarvitse vaahdottaa. Päälle tulee tuorejuustokuorrute, jonka voit valmistaa myös maidottomasti. Jauhoina toimivat erinomaiset Virtasalmen Viljatuotteen vaaleat jauhot. Kakku pysyy hyvin kasassa eikä murene. Kokeile tätä herkkua porkkanakakun sijaan!

AINEKSET

4 dl raastettua kurpitsaa
2 kananmunaa
120 g margariinia tai voita
3 rkl öljyä
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1,3 dl sokeria
1,3 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ tl kanelia (tai piparimaustetta jos haluat oikein jouluisen makuista 🙂
2 rkl mantelijauhoa
¼ tl suolaa

Kuorrute
150 g (gluteenitonta/maidotonta) tuorejuustoa
2-3 dl tomusokeria
raastettua luomu appelsiininkuorta maun mukaan

VALMISTUS

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta kurpitsa. Sulata voi tai margariini.

Sekoita kurpitsaraaste, sulatettu voi tai margariini, kananmunat ja öljy kulhossa.

Sekoita toisessa kulhot kuivat ainekset ja yhdistä seokset.

Laita n. 2-2,35 litran vuokaan (mulla oli suorakulmainen 27 x 20 cm vuoka) leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Nosta uuniin noin 30-35 minuutiksi (riippuen kakun paksuudesta). Kokeile kypsyys tikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.

Kuorrute: Vatkaa tuorejuusto käsivatkaimella pehmeäksi. Lisää tomusokeria sen mukaan kuinka makeaa kuorrutetta haluat. Raasta sekaan hieman luomuappelsiininkuorta. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Tarjoile gluteeniton kurpitsakakku kahvin tai teen kanssa.

Sanna H | Parantava ruoka

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.