Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria små pannkakor med blodapelsinpasta
Glutenfria små pannkakor med blodapelsinpasta
Publicerad på
Glutenfria små pannkakor med blodapelsinpasta
Recept av Iina Sarkama | Iinabites
Portioner
12
stTillagningstid
10
minuterIngredienser
3 ägg
1 dl Vegetabilisk mjölk
1dlGlutenfri sorghum-mjölblandning från Virtasalmi Viljatuote
2 msk socker
en nypa salt
msk + ett par klickar margarin för att smörja muffinsformarna
- Blodapelsinpasta
2 skal av blodapelsin
2 blodapelsinjuice (ca 1 dl)
2 ägg
4 dl florsocker
75 g margarin
Du behöver också blodapelsinskivor för dekoration
Beredning
- Förvärm ugnen till 220°C.
- Blanda ingredienserna i en skål.
- Lägg en liten klick margarin i varje muffinsplåt och ställ in plåten i ugnen i några minuter så att margarinet smälter.
- Ta ut formen ur ugnen och snurra runt den så att det smälta margarinet täcker botten av formen.
- Fördela degen i hålen i formen och fyll ca 1/2-2/3 av hålen.
- Baka i mitten av ugnen i ca 10-12 min. Under tiden förbereder du blodapelsinpastan (instruktioner nedan).
- Låt båda svalna en stund. Ringla blodapelsinpastan över pannkakorna och skiva blodapelsinskivor som garnering.
- Blodapelsinpasta
- Riv skalet och pressa apelsinjuicen.
- Lägg dem i en kastrull tillsammans med ägg och florsocker.
- Låt koka upp under konstant omrörning tills blandningen tjocknar tydligt.
- Tillsätt det tärnade margarinet i den heta blandningen och rör om tills blandningen ser blank ut och margarinet har smält.
- Häll upp i en burk och låt svalna.
Förvara i kylen. Iina Sarkama |Iinabites