Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria små pannkakor med blodapelsinpasta

Glutenfria små pannkakor med blodapelsinpasta

Glutenfria små pannkakor med blodapelsinpasta

Recept av Iina Sarkama | Iinabites
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

10

minuter

Ingredienser

  • 3 ägg

  • 1 dl Vegetabilisk mjölk

  • 1dlGlutenfri sorghum-mjölblandning från Virtasalmi Viljatuote

  • 2 msk socker

  • en nypa salt

  • msk + ett par klickar margarin för att smörja muffinsformarna

  • Blodapelsinpasta
  • 2 skal av blodapelsin

  • 2 blodapelsinjuice (ca 1 dl)

  • 2 ägg

  • 4 dl florsocker

  • 75 g margarin

  • Du behöver också blodapelsinskivor för dekoration

Beredning

  • Förvärm ugnen till 220°C.
  • Blanda ingredienserna i en skål.
  • Lägg en liten klick margarin i varje muffinsplåt och ställ in plåten i ugnen i några minuter så att margarinet smälter.
  • Ta ut formen ur ugnen och snurra runt den så att det smälta margarinet täcker botten av formen.
  • Fördela degen i hålen i formen och fyll ca 1/2-2/3 av hålen.
  • Baka i mitten av ugnen i ca 10-12 min. Under tiden förbereder du blodapelsinpastan (instruktioner nedan).
  • Låt båda svalna en stund. Ringla blodapelsinpastan över pannkakorna och skiva blodapelsinskivor som garnering.
  • Blodapelsinpasta
  • Riv skalet och pressa apelsinjuicen.
  • Lägg dem i en kastrull tillsammans med ägg och florsocker.
  • Låt koka upp under konstant omrörning tills blandningen tjocknar tydligt.
  • Tillsätt det tärnade margarinet i den heta blandningen och rör om tills blandningen ser blank ut och margarinet har smält.
  • Häll upp i en burk och låt svalna.

    Förvara i kylen. Iina Sarkama |Iinabites

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.