Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri och vegansk paj i grekisk stil
Glutenfri och vegansk paj i grekisk stil
Publicerad på
Glutenfri och vegansk paj i grekisk stil
Recept av Iina Sarkama | Iinabites
Tillagningstid
35
minuterFörhandshämtning från
10
minTotal tid
1
timmeIngredienser
- Botten
3 dl Glutenfri mörk mjölmix från Virtasalmi Cereal Products
150 g mjölkfritt margarin
1,5 dl sojayoghurt utan smaksättning
1 msk vatten
En nypa salt
- Fyllningen
1 dl stenmalda kalamataoliver
100 g mini plommontomater
1 grön paprika
1 liten rödlök
200 g vegansk grekisk ost
2 tsk torkad oregano
150 g vegansk riven ost
1 dl sojayoghurt utan smaksättning
svartpeppar
- För dekoration
Rucolaskott
Beredning
- Vänd ner det tärnade fettet i salt- och mjölblandningen.
- Tillsätt slutligen vatten och yoghurt. Blanda degen tills den är smidig. Lägg degen i plastfolie och låt den stå i kylskåp medan du förbereder fyllningarna.
- Hacka grönsakerna i bitar efter eget val och tärna den grekiska osten.
- Blanda den rivna osten med yoghurten i en skål och krydda med svartpeppar.
- Tryck ut degen i en smord pajform (Ø 25 cm).
- Stick i botten med en gaffel och grädda i 200°C varm ugn i ca 10 minuter.
- Strö de hackade grönsakerna, ostbitarna och den torkade oreganon över den förkokta basen. Häll yoghurt- och ostblandningen över.
- Grädda i ugnen på medelvärme i ca 30-35 minuter.
Låt svalna och garnera med rucolaskott om du vill. Iina Sarkama |Iinabites