Startsida " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri och vegansk grekisk paj

Glutenfri och vegansk grekisk paj

Glutenfri och vegansk grekisk paj

Receptförfattare iinabites
0.0 genomsnittligt betyg från 0 recensenter
Tillagningstid

35

minuter
Hämta från

10

min
Total tid

1

timme 

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl Glutenfri mörk mjölmix från Virtasalmi Cereal Products

  • 150 g mjölkfritt margarin

  • 1,5 dl sojayoghurt utan smak

  • 1 rkl vatten

  • En nypa salt

  • Fyllningen
  • 1 dl stenmalda kalamataoliver

  • 100 g plommontomater i miniformat

  • 1 grön paprika

  • 1 liten rödlök

  • 200 g vegansk grekisk ost

  • 2 tl torkad oregano

  • 150 g vegansk riven ost

  • 1 dl sojayoghurt utan smak

  • svartpeppar

  • För dekoration
  • Rucola-skott

Beredning

  • Vänd ner det tärnade fettet i salt- och mjölblandningen.
  • Tillsätt slutligen vatten och yoghurt. Blanda degen tills den är slät. Lägg degen i plastfolie och kyl den medan du förbereder fyllningarna.
  • Hacka grönsakerna i valfria bitar och tärna den grekiska osten.
  • Blanda den rivna osten med yoghurten i en skål och krydda med svartpeppar.
  • Tryck ut degen i en smord pajform (Ø 25 cm).
  • Picka bottnen med en gaffel och grädda i 200°C varm ugn i ca 10 minuter.
  • Strö de hackade grönsakerna, ostbitarna och torkad oregano över den förkokta basen. Häll yoghurt- och ostblandningen över.
  • Grädda i ugnen på medelvärme i ca 30-35 minuter.
  • Låt svalna och garnera med rucola om du vill.

    Iina Sarkama | Iinabites

Svara på

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.