Startsida " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri och vegansk grekisk paj
Glutenfri och vegansk grekisk paj
Recept publicerat
Glutenfri och vegansk grekisk paj
Recept av iinabites
Tillagningstid
35
ProtokollHämta från
10
minTotal tid
1
timmeIngredienser
- Botten
3 dl Glutenfri mörk mjölmix från Virtasalmi Cereal Products
150 g mjölkfritt margarin
1,5 dl sojayoghurt utan smak
1 rkl vatten
En nypa salt
- Fyllningen
1 dl stenmalda kalamataoliver
100 g plommontomater i miniformat
1 grön paprika
1 liten rödlök
200 g vegansk grekisk ost
2 tl torkad oregano
150 g vegansk riven ost
1 dl sojayoghurt utan smak
svartpeppar
- För dekoration
Rucola-skott
Beredning
- Vänd ner det tärnade fettet i salt- och mjölblandningen.
- Tillsätt slutligen vatten och yoghurt. Blanda degen tills den är slät. Lägg degen i plastfolie och kyl den medan du förbereder fyllningarna.
- Hacka grönsakerna i valfria bitar och tärna den grekiska osten.
- Blanda den rivna osten med yoghurten i en skål och krydda med svartpeppar.
- Tryck ut degen i en smord pajform (Ø 25 cm).
- Picka bottnen med en gaffel och grädda i 200°C varm ugn i ca 10 minuter.
- Strö de hackade grönsakerna, ostbitarna och torkad oregano över den förkokta basen. Häll yoghurt- och ostblandningen över.
- Grädda i ugnen på medelvärme i ca 30-35 minuter.
- Låt svalna och garnera med rucola om du vill.
Iina Sarkama | Iinabites