Startsida " Glutenfria recept " Söta bakverk " Kakor " Glutenfri och vegansk amerikansk cheesecake

Glutenfri och vegansk amerikansk cheesecake

Glutenfri och vegansk amerikansk cheesecake

Receptförfattare Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 genomsnittligt betyg från 0 recensenter

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl (195 g) Glutenfri havremjölsblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 1 dl (90 g) socker

  • 0,5 tl Ceylonkanel

  • 0,5 tsk malen kardemumma

  • 0,5 tsk lite mindre än ½ tesked salt

  • 90 g rumstempererat, mjukt, vegetabiliskt bredbart smörgåspålägg lämpligt för bakning

  • Fyllning
  • 600 g vegansk färskostliknande produkt

  • 200 g vegansk kvargliknande gurt, t.ex. Greek Style med vaniljsmak

  • 1,5 dl (135 g) socker

  • 5 msk majsstärkelse

  • 2 msk citronsaft

  • rivet skal av en citron

  • Ovanpå tårtan
  • 1 mango

  • 3 kiwifrukter

  • 1 matsked citronsaft

  • 1- 2 msk eller efter egen smak sötningsmedel t.ex. ljus sirap

  • Ananaskörsbär

  • Vispad vegetabilisk fettblandning

Beredning

  • Förvärm ugnen till 150°C och klä botten och sidorna med bakplåtspapper på en 20 cm stor form med löstagbar botten. Du kan klä sidorna så att de överlappar kanterna på bottnen. Bakplåtspappret kan enkelt fästas vid formens kanter genom att först breda ett vegetabiliskt pålägg på kanterna.
  • Blanda de torra ingredienserna för bottnen i en skål och tillsätt till sist det mjuka vegetabiliska pålägget. Blanda degen tills den är slät, antingen med en slev eller för hand, och tryck ut den jämnt på formens botten och sidor med hjälp av ett decilitermått.
  • Vispa ihop ingredienserna för fyllningen i en skål med en elvisp eller matberedare: färskostliknande produkten, veganska kvarg-gurten, socker, majsstärkelse, citronsaft och rivet citronskal.
  • Häll fyllningen över bottnen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 1,5 timme. Det rekommenderas att baka kakan på en bakplåt med bakplåtspapper, eftersom det kan rinna fett och beroende på färskostprodukten också fyllning över formens kanter.
  • Stäng av ugnen och låt kakan stå i ugnen i ytterligare 1,5 timme. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i en timme i rumstemperatur. Kakan bör fortfarande vara ganska lös i mitten i det här skedet, den kommer att stelna när den svalnar. Ställ kakan i kylskåpet över natten.
  • Hacka mango och kiwifrukt i små bitar och blanda med citronsaft och sötningsmedel nästa dag. Vispa den vegatabiliska fettblandningen pösigt.
  • Servera kakan med mango- och kiwitopping och ananaskörsbär. Du kan antingen breda ut den vegetabiliska vispen på kakans sidor eller servera den separat med kakan.
  • Förvara kakan i kylen utan frukttopping, eftersom vätskan i toppingen gör fyllningen lösare. Tårtan håller sig i kylen i ca en vecka.

Tips

  • Sylt och bär är också perfekt till denna tårta.
  • Av de veganska färskostliknande produkterna är sojabaserad färskost den bästa för cheesecake. Kokosoljebaserad och havrebaserad färskost är också bra, men särskilt den havrebaserade färskosten kan rinna över något under gräddningen. Om kakan rinner över under gräddningen är det bäst att låta den svalna som den är till nästa dag och sedan skära bort de höga, överflödiga kanterna när den har stelnat.

Svara på

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.