Startsida " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfria Kinder-bägare
Glutenfria Kinder-koppar
Recept publicerat
Glutenfria Kinder-koppar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Ingredienser
100 g margarin
1 msk olja
2,5 dl socker
2 dl vaniljextrakt
0,75 dl Mörk glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 dl kakaopulver
1 kryddmått salt
2 ägg
- Fyllning
200 g färskost
200 g vit choklad
4 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 dl kinder maxia, skuren i bitar
Beredning
- Tillsätt smält smör, socker och olja i en skål och blanda väl i ca en minut. Tillsätt äggen och vaniljextraktet och blanda väl igen (ca 1 minut). Utan noggrann blandning i detta skede blir glasyren inte krispig.
- Lägg en sil över en skål och tillsätt den mörka mjölblandningen, kakaopulver och salt. Rör i de torra ingredienserna. Blanda bara så mycket att mjölet blandas in i smeten! Det kommer att finnas lite kross från mjölblandningen i silen, så vänd ner resten i smeten.
- Fyll muffinsplåtarna ungefär till hälften med smeten. Grädda i 175°C i ca 10-15 minuter. Gräddningstiden är mycket ugnsspecifik. Låt svalna. Bli inte orolig när brownieformarna svalnar!
- Vispa grädden och smält den vita chokladen i ett vattenbad. Hacka kinder Max i bitar. Blanda alla ingredienser till fyllningen och mixa till en slät konsistens.
- Servera över de avsvalnade brownieformarna och garnera. Låt stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
- Förvara de färdiga kopparna i en lufttät behållare i kylen.