Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Kakut » Gluteeniton ja vegaaninen amerikkalainen juustokakku

Gluteeniton ja vegaaninen amerikkalainen juustokakku

Gluteeniton ja vegaaninen amerikkalainen juustokakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta

Ainekset

  • Pohja
  • 3 dl (195 g) Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta kaurajauhoseosta

  • 1 dl (90 g) sokeria

  • 0,5 tl Ceylonin kanelia

  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa

  • 0,5 tl vähän vajaa ½ tl suolaa

  • 90 g huoneenlämpöistä, pehmeää kasvipohjaista leivontaan sopivaa levitettä

  • Täyte
  • 600 g vegaanista tuorejuuston kaltaista valmistetta

  • 200 g vegaanista rahkan tapaista gurttia esim. Vaniljanmakuinen Greek Style

  • 1,5 dl (135 g) sokeria

  • 5 rkl maissitärkkelystä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • Yhden sitruunan raastettu kuori

  • Kakun päälle
  • 1 mango

  • 3 kiwiä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1- 2 rkl tai oman maun mukaan makeutusta esim. vaaleaa siirappia

  • Ananaskirsikoita

  • Kasvipohjaista vaahdotettua vispiä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 150 asteeseen ja vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reuna leivinpaperilla. Reunat voit vuorata siten, että ne jäävät irtopohjan reunojen yli. Leivinpaperin voi helposti kiinnittää vuoan reunoille sipaisemalla reunoille ensin kasvipohjaista levitettä.
  • Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa yhteen ja lisää lopuksi joukkoon pehmeä kasvipohjainen levite. Sekoita joko kauhalla tai käsin taikina tasaiseksi ja painele se tasaiseksi desin mittaa apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella tai yleiskoneella yhteen täytteen ainekset: tuorejuuston kaltainen valmiste, vegaaninen rahka-gurtti, sokeri, maissitärkkelys, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori.
  • Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua uunin alatasolla 1,5 tuntia. Kakku kannattaa paistaa leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päällä, sillä vuoan reunoilta voi valua rasvaa ja tuorejuustovalmisteesta riippuen myös täytettä.
  • Ota uuni pois päältä ja anna kakun olla uunissa vielä toiset 1,5 tuntia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä tunnin verran huoneenlämmössä. Kakun kuuluu olla tässä vaiheessa vielä melko löysä keskeltä, se jähmettyy jäähtyessään. Siirrä kakku jääkaappiin yön yli.
  • Seuraavana päivänä pilko mango ja kiwit pieniksi paloiksi ja sekoita yhteen sitruunamehun ja makeutuksen kanssa. Vatkaa kasvisvispi vaahdoksi.
  • Tarjoile kakku mango-kiwi lisukkeella sekä ananaskirsikoilla. Voit pursottaa kasvisvispiä joko kakun reunoille tai tarjoilla sen erikseen kakun kanssa.
  • Säilytä kakkua jääkaapissa ilman hedelmäpäällystettä, sillä lisukkeen neste tekee täytteestä löysemmän. Kakku säilyy jääkaapissa noin viikon.

Vinkki

  • Tämän kakun kanssa sopii erinomaisesti myös hillo ja marjat.
  • Vegaanisista tuorejuuston kaltaisista valmisteista juustokakkuun sopii parhaiten soijapohjainen tuorejuusto. Myös kookosöljypohjainen sekä kaurapohjainen tuorejuusto sopivat hyvin kakkuun, mutta varsinkin kaurapohjainen saattaa kuohua hieman yli paiston aikana. Jos kakku kuohuu yli paiston aikana, sen kannattaa antaa jäähtyä sellaisenaan seuraavaan päivään ja vasta jähmettyneenä leikata korkeat, ylimääräiset reunat siistiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.