Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri baguette
Glutenfri baguette
Publicerad på
Glutenfri baguette
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
2-3
baguetteTillagningstid
25
minuterGlutenfria baguetter är lika enkla att göra som frallor. För bästa bakresultat, använd ett baguetteskal.
Prova också fyllda baguetter, "subs". Skär en friterad baguette på mitten och fyll den med ost, friterad kyckling, sallad, oliver, gurka och vitlökssås.
Ingredienser
5 dl vatten
1 påse torrjäst
2 tsk socker
2 tsk salt
2 dl havreflingorSpannmålsprodukt eller boveteflingor
6dlViljatuote Glutenfri Mjölblanding för Bullar eller Ljus Glutenfri Mjölblandning
0,5 dl olja
Beredning
- Värm vattnet till +42°C och vispa i torrjästen. Tillsätt socker, salt, olja, flingor och mjöl och knåda väl. Häll upp degen på bordet och låt den vila i ca 5 minuter. Dela degen i 2-3 delar och rulla ut till baguetter. Lägg baguetterna på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Täck över och låt jäsa i 20-30 min. Baka i 200°C i ca 25 min.