Gluteenittomat patongit

Oletko jo kokeillut tehdä gluteenittomia patonkeja? Ne valmistuvat yhtä näppärästi kuin sämpylät :)Parhaan paistotuloksen saat patonkipeltiä käyttämällä. Kokeile myös täytettyjä patonkeja, "subeja". Halkaise paistettu patonki ja täytä se esimerkiksi juustolla, paistetulla kanalla, salaatilla, oliiveilla, kurkulla ja valkosipulikastikkeella :)

Julkaissut Virtasalmen Viljatuote Oy Tiistaina 27. helmikuuta 2018

Gluteeniton patonki

Gluteenittomat patongit valmistuvat yhtä näppärästi kuin sämpylät. Parhaan paistotuloksen saat patonkipeltiä käyttämällä.
Kokeile myös täytettyjä patonkeja, “subeja”. Halkaise paistettu patonki ja täytä se esimerkiksi juustolla, paistetulla kanalla, salaatilla, oliiveilla, kurkulla ja valkosipulikastikkeella.

AINEKSET

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
2 tl suolaa
2 dl Viljatuotteen Kaurahiutaleita tai Tattarihiutaleita
6 dl Viljatuotteen Pullajauhoseosta tai Vaaleaa jauhoseosta
½ dl öljyä

VALMISTUS

Lämmitä vesi +42 asteiseksi ja vatkaa sekaan kuivahiiva. Lisää sokeri, suola, öljy, hiutaleet ja jauhot hyvin vaivaten. Kaada taikina pöydälle ja anna levähtää n. 5 min. Jaa taikina 2-3 osaan ja pyörittele patongeiksi. Laita patongit patonkipellille ja leivinliina päälle. Viillä päältä ja anna kohota 20-30 min. Paista 200 asteessa n. 25 min.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *