Gluteeniton Kasvisgratiini

AINEKSET

Kukkakaalia ja parsakaalia

KASTIKE
3 rkl voita
3 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Hienoa Riisijauhoa
½ litraa maitoa
2 dl juustoraastetta tai ½ pkt sulatejuustoa
1 tl suolaa
1 rkl kuivattua rakuunaa

VALMISTUS

Huuhtele ja pilko sopiva määrä kukka- ja parsakaalia.
Keitä lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (pieni määrä vettä kattilan pohjalla riittää, koska päällimmäiset kypsyvät höyryssä. Kannattaa kuitenkin käännellä kattilassa, jotta kypsyvät yhtä paljon)
Valuta ja kaada uunivuokaan.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

KASTIKE
Sulata voi kattilassa ja kaada joukkoon jauhot.
Kypsennä jauhoja hetki ja lisää sitten pienissä erissä maitoa vispilällä sekoittaen.
Tarkkaile maidon määrää. Kastike suurustuu pikku hiljaa.
Lisää juustoraaste tai sulatejuusto ja sekoita kunnes juusto sulaa joukkoon
Mausta suolalla ja kuivatulla rakuunalla
Kaada kastike kaalien päälle uunivuokaa ja paista noin 15 minuuttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *