Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Mustikkapiirakka
Gluteeniton Mustikkapiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Mustikkapiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
30
minuuttiaVirtasalmen Viljatuotteen gluteenittomilla jauhoilla valmistat ihanan mustikkapiirakan. Tämä piirakka ei tarvitse erikseen vaniljajäätelöä sillä täyte on herkullisen rahkainen.
Ainekset
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
- Täyte
5 dl mustikoita
1 prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
4 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
- Lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan huolellisesti käännellen
- Kaada taikina korkeareunaiselle pellille ja levitä tasaiseksi
- Ripottele mustikat taikinan pinnalle
- Täyte
- Sekoita muut ainekset keskenään kunnolla
- Kaada täyte tasaisesti mustikoiden päälle
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia
Hei! minkä kokoinen korkeareunainen pelti tähän mustikkapiirakkaan tarvitaan?
Ystävällisin terveisin Marja Tuominen
Hei Marja,
Tähän piirakkaan riittää tavallinen syvä uuninpelti. Resepti on mitoitettu myös vakiokokoiseen “isoon” uuniin, joten jos käytössäsi on kapea uuni voit puolittaa reseptin.
Minulla on parhaillaan loppu teidän pullajauhoseos. Haluaisin tehdä mustikkapiirakan. Vaaleaa jauhoseosta ja kaurajauhoa on. Olisiko teillä reseptiä.
Hei, vaihdoin mustikat puolukkaan, ja lisäsin 2 tl piparkakkumaustetta jauhoihin (käytin Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta), nam ja joulupöytään!