Gluteeniton Mustikkapiirakka

Gluteeniton Mustikkapiirakka

Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomilla jauhoilla valmistat ihanan mustikkapiirakan. Tämä piirakka ei tarvitse erikseen vaniljajäätelöä sillä täyte on herkullisen rahkainen.

AINEKSET

200g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

TÄYTE
5 dl mustikoita
1 prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
4 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

VALMISTUS

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
Lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten
Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan huolellisesti käännellen
Kaada taikina korkeareunaiselle pellille ja levitä tasaiseksi
Ripottele mustikat taikinan pinnalle

TÄYTE
Sekoita muut ainekset keskenään kunnolla
Kaada täyte tasaisesti mustikoiden päälle

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia

Tulosta

3 kommentti

  • Hei! minkä kokoinen korkeareunainen pelti tähän mustikkapiirakkaan tarvitaan?
    Ystävällisin terveisin Marja Tuominen

    • Hei Marja,
      Tähän piirakkaan riittää tavallinen syvä uuninpelti. Resepti on mitoitettu myös vakiokokoiseen “isoon” uuniin, joten jos käytössäsi on kapea uuni voit puolittaa reseptin.

  • Minulla on parhaillaan loppu teidän pullajauhoseos. Haluaisin tehdä mustikkapiirakan. Vaaleaa jauhoseosta ja kaurajauhoa on. Olisiko teillä reseptiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *