Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomilla jauhoilla valmistat ihanan mustikkapiirakan. Tämä piirakka ei tarvitse erikseen vaniljajäätelöä sillä täyte on herkullisen rahkainen.
AINEKSET
200g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
TÄYTE
5 dl mustikoita
1 prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
4 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
VALMISTUS
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
Lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten
Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan huolellisesti käännellen
Kaada taikina korkeareunaiselle pellille ja levitä tasaiseksi
Ripottele mustikat taikinan pinnalle
TÄYTE
Sekoita muut ainekset keskenään kunnolla
Kaada täyte tasaisesti mustikoiden päälle
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia
Hei! minkä kokoinen korkeareunainen pelti tähän mustikkapiirakkaan tarvitaan?
Ystävällisin terveisin Marja Tuominen
Hei Marja,
Tähän piirakkaan riittää tavallinen syvä uuninpelti. Resepti on mitoitettu myös vakiokokoiseen ”isoon” uuniin, joten jos käytössäsi on kapea uuni voit puolittaa reseptin.
Minulla on parhaillaan loppu teidän pullajauhoseos. Haluaisin tehdä mustikkapiirakan. Vaaleaa jauhoseosta ja kaurajauhoa on. Olisiko teillä reseptiä.
Hei, vaihdoin mustikat puolukkaan, ja lisäsin 2 tl piparkakkumaustetta jauhoihin (käytin Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta), nam ja joulupöytään!