Gluteeniton Kulhokakku

AINEKSET

POHJA
1,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
4 dl vispikermaa
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
1 purkki maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria (+ jokunen tippa vaniljauutetta)
130g valkosuklaata TAI 70g valkosuklaata ja 70g tummaa suklaata

VALMISTUS

Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Lisää keskenään sekoitettu pullajauhoseos ja leivinjauhe.
Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan kaakaojauhe.
Kaada taikinoita vuorotellen leivinpaperin päälle osioina.
Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
Kakkupohjaa kannattaa hieman kostuttaa kakun kokoamisvaiheessa esimerkiksi maito + vaniljasokeri-seoksella

TÄYTE
Vatkaa vispikerma ja yhdistä siihen tuorejuusto, rahka, sokeria ja mausteet.
Sulata suklaa ja lisää joukkoon tai jaa täyte kahteen osaan ja sekoita toiseen valkosuklaa ja toiseen tumma suklaa.

KOKOAMINEN
Revi kakkupohja paloiksi ja perkaa mansikat.
Kokoa kakku latomalla vuorotellen vuokaan kakkupaloja, täytteitä ja mansikoita sekä mustikoita.
Sulata lopuksi hieman tummaa suklaata ja valuta lusikan avulla raidoiksi kakun päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *