Gluteeniton Kulhokakku on kuin perinteinen kakku, mutta se kasataan kulhoon. Voit kasata kakun isoon kulhoon vapaasti tarjolle tai tehdä tarjoiluvalmiit annokset pieniin kulhoihin. Kokeile ja ihasti sinäkin!
AINEKSET
POHJA
1½ dl sokeria
4 kananmunaa
1½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
4 dl vispikermaa
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
1 purkki maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria (+ jokunen tippa vaniljauutetta)
130 g valkosuklaata TAI 70 g valkosuklaata ja 70 g tummaa suklaata
VALMISTUS
Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Lisää keskenään sekoitettu pullajauhoseos ja leivinjauhe.
Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan kaakaojauhe.
Kaada taikinoita vuorotellen leivinpaperin päälle osioina.
Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
Kakkupohjaa kannattaa hieman kostuttaa kakun kokoamisvaiheessa esimerkiksi maito + vaniljasokeri-seoksella
TÄYTE
Vatkaa vispikerma ja yhdistä siihen tuorejuusto, rahka, sokeria ja mausteet.
Sulata suklaa ja lisää joukkoon tai jaa täyte kahteen osaan ja sekoita toiseen valkosuklaa ja toiseen tumma suklaa.
KOKOAMINEN
Revi kakkupohja paloiksi ja perkaa mansikat.
Kokoa gluteeniton kulhokakku latomalla vuorotellen vuokaan kakkupaloja, täytteitä ja mansikoita sekä mustikoita.
Sulata lopuksi hieman tummaa suklaata ja valuta lusikan avulla raidoiksi kakun päälle.
Seuraa meitä instagramissa ja facebookissa, saat helposti tiedon uusista resepteistämme.