Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Pannukakku (Pannari)

Gluteeniton Pannukakku (Pannari)

Gluteeniton Pannukakku (Pannari)

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
3.3 keskiarvio 15 arvostelijalta
Annokset

1

pellillinen
Kypsennysaika

30

minuuttia

Gluteeniton pannukakku on herkku, joka maistuu kaikille! Tällä reseptillä pannukakku onnistuu varmasti joka kerta. Ohjeesta tulee pellillinen ihanaa gluteenitonta pannukakkua, jonka voit tarjoilla esimerkiksi mansikkahillon kanssa.

Ainekset

Valmistus

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Sulata voi.
  • Sekoita kaikki aineet kulhossa ja kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista noin puoli tuntia.
  • Gluteeniton pannukakun voi tarjota esimerkiksi jälkiruokana tai välipalana kahvin tai teen kanssa. Pannarin päälle voi laittaa pehmeäksi vaahdoksi vatkattua kermaa, vadelmahilloa, kokonaisia vadelmia, mansikoita, mustikoita. Modernimpia lisukkeita ovat suklaakastikkeen tai siirapin käyttäminen.

16 Kommenttia

  1. Mites tekis pannarin myös munattomana ja maidottomana? Mielellään vaikka monipuolisesta lettujauhosta. t RM

    1. Hei Roosa! Yksi vaihtoehto olisi kokeilla kananmunankorvaajaksi No egg – nimistä valmistetta ja käyttää maitona esimerkiksi kauramaitoa. Näistä muutoksista meillä ei kuitenkaan valitettavasti ole vielä reseptiä.

    2. Tätä ohjetta muokaten teen aina vegaanisena ja tulee tosi hyvä! Käytän kananmunien sijaan No Egg -jauhoa, maidotonta margariinia voin sijaan ja erilaisia soija-, kaura-, manteli-, kookos- ja riisijuomia nesteenä.

        1. Mainio resepti. Aiemmin en ole saanut gluteenitonta pannukakkua onnistumaan, mutta nyt lopputulos oli todella hyvä.

    3. Itse korvaan kananmunan banaanilla, eli yksi mustunut (mitä mustempi, sen parempi) banaani per kananmuna. Maidon sijaan käy se, mitä muutoinkin sen tilalla käyttää.

  2. Hyvää tulee ohjeella. Meillä yksi suosituimmista koko perheen herkuista. Menekki taattu. Nam😋

  3. Tähän ei tule leivinjauhetta.. Voiko pannariohjeissa jauhot vaihtaa vain 1:1 gluteenittomiin? Muuttaako leivinjauhe rakennetta?

    1. Hei Arja!

      Emme ole huomanneet leivinjauheella olevan vaikutusta tämän reseptin herkullisuuteen! Halutessasi voit kuitenkin lisätä esimerkiksi teelusikallisen leivinjauhetta. Vehnäjauhoja korvatessa suosittelemme aina lisäämään hieman vähemmän gluteenitonta jauhoseostamme. Korvaa esimerkiksi 3 dl vehnäjauhoja 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta ja lisää tarvittaessa jauhoseosta. Gluteenittomat jauhoseoksemme ovat hieman riittoisampia, koska ne turpoavat enemmän kun vehnäjauhot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.