Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Pannukakku (Pannari)
Gluteeniton Pannukakku (Pannari)
Resepti julkaistu
Gluteeniton Pannukakku (Pannari)
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
pellillinenKypsennysaika
30
minuuttiaGluteeniton pannukakku on herkku, joka maistuu kaikille! Tällä reseptillä pannukakku onnistuu varmasti joka kerta. Ohjeesta tulee pellillinen ihanaa gluteenitonta pannukakkua, jonka voit tarjoilla esimerkiksi mansikkahillon kanssa.
Ainekset
7 dl maitoa tai vettä
3 munaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
100 g voita
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Sulata voi.
- Sekoita kaikki aineet kulhossa ja kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista noin puoli tuntia.
- Gluteeniton pannukakun voi tarjota esimerkiksi jälkiruokana tai välipalana kahvin tai teen kanssa. Pannarin päälle voi laittaa pehmeäksi vaahdoksi vatkattua kermaa, vadelmahilloa, kokonaisia vadelmia, mansikoita, mustikoita. Modernimpia lisukkeita ovat suklaakastikkeen tai siirapin käyttäminen.
Mites tekis pannarin myös munattomana ja maidottomana? Mielellään vaikka monipuolisesta lettujauhosta. t RM
Hei Roosa! Yksi vaihtoehto olisi kokeilla kananmunankorvaajaksi No egg – nimistä valmistetta ja käyttää maitona esimerkiksi kauramaitoa. Näistä muutoksista meillä ei kuitenkaan valitettavasti ole vielä reseptiä.
http://www.lily.fi/blogit/iidan-matkassa/gluteeniton-vege-pannari
Kiitos tästä linkistä! 🙂
Tätä ohjetta muokaten teen aina vegaanisena ja tulee tosi hyvä! Käytän kananmunien sijaan No Egg -jauhoa, maidotonta margariinia voin sijaan ja erilaisia soija-, kaura-, manteli-, kookos- ja riisijuomia nesteenä.
Hei Miia,
Mahtava kuulla, että resepti taipuu myös vegaaniseksi! Kiitos vinkistäsi!
Mainio resepti. Aiemmin en ole saanut gluteenitonta pannukakkua onnistumaan, mutta nyt lopputulos oli todella hyvä.
Itse korvaan kananmunan banaanilla, eli yksi mustunut (mitä mustempi, sen parempi) banaani per kananmuna. Maidon sijaan käy se, mitä muutoinkin sen tilalla käyttää.
Hyvää tulee ohjeella. Meillä yksi suosituimmista koko perheen herkuista. Menekki taattu. Nam😋
Hei Eija!
Kiitos mukavasta palautteestasi.
Tähän ei tule leivinjauhetta.. Voiko pannariohjeissa jauhot vaihtaa vain 1:1 gluteenittomiin? Muuttaako leivinjauhe rakennetta?
Hei Arja!
Emme ole huomanneet leivinjauheella olevan vaikutusta tämän reseptin herkullisuuteen! Halutessasi voit kuitenkin lisätä esimerkiksi teelusikallisen leivinjauhetta. Vehnäjauhoja korvatessa suosittelemme aina lisäämään hieman vähemmän gluteenitonta jauhoseostamme. Korvaa esimerkiksi 3 dl vehnäjauhoja 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta ja lisää tarvittaessa jauhoseosta. Gluteenittomat jauhoseoksemme ovat hieman riittoisampia, koska ne turpoavat enemmän kun vehnäjauhot.
Voiko lettujauhoseoksesta yrittää pannaria?
Hei Maija,
Lettujauhoseos sopii hyvin myös pannukakkuun!
Voiko durrajauhosta tehdä pannukakkua?
Hei,
Pelkällä Durrajauholla pannari ei oikein onnistu. Durrajauhoa voi sekoittaa muihin jauhoseoksiin, esim Pulla- tai Vaaleaan jauhoseokseen. Durrajauhoseoksella, jossa on mukana tärkkelyksiä ja psylliumia, pannari kyllä onnistuu. Ohessa linkki pannariin https://helenakemppainen.com/2024/10/03/gluteeniton-pannukakku-durrajauhoseoksella/.