Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri kladdkaka
Glutenfri skålkaka
Recept publicerat
Glutenfri skålkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
8
ProtokollGlutenfri Bowl Cake är som en traditionell tårta, men den kommer i en skål. Du kan stapla kakan i en stor skål för att servera, eller göra serveringsklara portioner i små skålar. Prova den och älska den också!
Ingredienser
- Botten
1,5 dl socker
4 ägg
1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
1 rkl kakaopulver
1 tsk bakpulver
- Fyllning
4 dl vispad grädde
1 rs färskost utan smak
1 burk mjölkkvarg
2 msk socker
1 dl vaniljsocker (+ några droppar vaniljextrakt)
130 g vit choklad ELLER 70 g vit choklad och 70 g mörk choklad
Beredning
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt den blandade bunkmjölsblandningen och bakpulver.
- Dela degen i två delar och blanda ner kakaopulvret i den ena delen.
- Häll degen växelvis på bakplåten i sektioner.
- Baka i 200 °C varm ugn i 8-10 minuter.
- När du monterar kakan är det en bra idé att fukta kakbottnen något med till exempel en mjölk + vaniljsockerblandning.
- Fyllning
- Vispa vispgrädden och tillsätt färskost, färskost, socker och kryddor.
- Smält chokladen och tillsätt i blandningen eller dela fyllningen i två och blanda den vita chokladen i den ena och den mörka chokladen i den andra.
- Slutföring
- Dela tårtbottnen i bitar och riv jordgubbarna.
- Montera en glutenfri bowl cake genom att alternera mellan tårtbitar, fyllning, jordgubbar och blåbär.
- Smält slutligen lite mörk choklad och häll den över kakan med en sked för att göra ränder.