Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri skåltårta
Glutenfri skåltårta
Publicerad på
Glutenfri skåltårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
8
minuterkakaGluten Free Bowl Cake är som den traditionella, men staplad i en skål. Du kan stapla kakan i en stor skål för att servera fritt eller göra färdiga portioner i små skålar. Prova den och älska den också!
Ingredienser
- Botten
1,5 dl socker
4 ägg
1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
1 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
- Fyllning
4 dl vispad grädde
1 r färskost utan smaksättning
1 burk mjölkkvarg
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker (+ några droppar vaniljextrakt)
130 g vit choklad ELLER 70 g vit choklad och 70 g mörk choklad
Beredning
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt den blandade bullmjölsblandningen och bakpulver.
- Dela degen i två delar och blanda kakaopulvret i den ena delen.
- Häll degen växelvis på bakplåtspapperet i sektioner.
- Baka i en 200 °C varm ugn i 8-10 minuter.
- När du monterar tårtan är det en bra idé att fukta tårtbotten något med till exempel en mjölk + vaniljsockerblandning.
- Fyllning
- kvargVispa vispgrädden och blanda med färskost, socker och kryddor.
- Smält chokladen och tillsätt den i blandningen eller dela fyllningen i två delar och blanda den vita chokladen i den ena och den mörka chokladen i den andra.
- Slutföring
- Riv tårtbottnen i bitar och riv jordgubbarna.
- Montera en glutenfri bowl cake genom att alternera mellan tårtbitar, fyllningar, jordgubbar och blåbär.
- Smält slutligen lite mörk choklad och häll den över kakan med en sked.