Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri skåltårta

Glutenfri skåltårta

Glutenfri skåltårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

8

minuter

kakaGluten Free Bowl Cake är som den traditionella, men staplad i en skål. Du kan stapla kakan i en stor skål för att servera fritt eller göra färdiga portioner i små skålar. Prova den och älska den också!

Ingredienser

  • Botten
  • 1,5 dl socker

  • 4 ägg

  • 1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote

  • 1 msk kakaopulver

  • 1 tsk bakpulver

  • Fyllning
  • 4 dl vispad grädde

  • 1 r färskost utan smaksättning

  • 1 burk mjölkkvarg

  • 2 msk socker

  • 1 tsk vaniljsocker (+ några droppar vaniljextrakt)

  • 130 g vit choklad ELLER 70 g vit choklad och 70 g mörk choklad

Beredning

  • Vispa ägg och socker.
  • Tillsätt den blandade bullmjölsblandningen och bakpulver.
  • Dela degen i två delar och blanda kakaopulvret i den ena delen.
  • Häll degen växelvis på bakplåtspapperet i sektioner.
  • Baka i en 200 °C varm ugn i 8-10 minuter.
  • När du monterar tårtan är det en bra idé att fukta tårtbotten något med till exempel en mjölk + vaniljsockerblandning.
  • Fyllning
  • kvargVispa vispgrädden och blanda med färskost, socker och kryddor.
  • Smält chokladen och tillsätt den i blandningen eller dela fyllningen i två delar och blanda den vita chokladen i den ena och den mörka chokladen i den andra.
  • Slutföring
  • Riv tårtbottnen i bitar och riv jordgubbarna.
  • Montera en glutenfri bowl cake genom att alternera mellan tårtbitar, fyllningar, jordgubbar och blåbär.
  • Smält slutligen lite mörk choklad och häll den över kakan med en sked.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.