Gluteeniton Focaccia

Gluteeniton Focaccia

AINEKSET

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
1 rkl siirappia
1/2 dl öljyä
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Tattarihiutaleita

PÄÄLLE
Öljyä (kylmäpuristettu rypsiöljy tai oliiviöljy)
Oliiveja
Sormisuolaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Rosmariiniä

VALMISTUS

Liuota hiiva lämpöiseen veteen.
Lisää suola, siirappi, öljy sekä jauhot.
Sekoita voimakkaasti tasaiseksi.
Öljyä uunipannu (20*30cm) tai laita leivinpaperi.
Kaada taikina pannulle ja kohota ainakin puoli tuntia.
Kun kohonnut, voitele pinta öljyllä.
Paina oliivit taikinan pintaan ja ripottele sormisuolaa.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Ripottele pinnalle aurinkokuivattua tomaattia ja rosmariiniä.

Vinkit!
* Gluteeniton leipä voi helposti jäädä raa’aksi joten paista maltilla pitkään
* Aurinkokuivatut tomaatit palavat kuumassa uunissa helposti, joten voit lisätä ne paistetun leivän päälle. Kirsikkatomaatit voit upottaa taikinaan ennen paistoa, niin ne kypsyvät
* Jos haluat tehdä leipää pellillisen, niin kaksinkertaista annos ja käytä korkeareunaista peltiä
* Ole varovainen suolan kanssa, sillä oliivitkin ovat suolaisia.
* Voit jättää hiutaleet myös pois ja lisätä saman verran jauhoja
* Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseoksissa on psyllium mukana, joten sitä ei enää tarvitse lisätä. Voit kuitenkin halutessasi sekoittaa taikinaan 1 tl psylliumia.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *