Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria muffins med pumpa och choklad
Glutenfria muffins med pumpa och choklad
Publicerad på
Glutenfria muffins med pumpa och choklad
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
15
minuterHälsosammare glutenfria pumpa-chokladmuffins är enkla att göra och ännu enklare att njuta av!
Ingredienser
1,5 dl lönnsirap
1 dl kokosnötsocker
3 ägg
1 dl jordnötssmör
2 tsk vaniljextrakt
2,5 dl pumpapuré
2,5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
2 tsk pumpakrydda
1,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 dl mandelmjölk
100 g mörk choklad i bitar
Beredning
- Blanda ihop lönnsirap, kokossocker, ägg, jordnötssmör och vaniljextrakt. Tillsätt pumpapurén och rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor i en annan skål. Tillsätt hälften av mjölet och mandelmjölken till degen och blanda. Tillsätt resten av mjölet och mjölken och blanda. Rör i chokladchipsen.
- Skeda upp i muffinsformar (ca 3/4 fulla). Baka i 180°C i ca 15 minuter. Du kan använda en tandpetare för att testa om kakan är klar.
Glutenfria pumpa-chokladmuffins är redo att ätas. Selma Mönkäre |FitFoodieSelma