Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria Kinder cupcakes

Glutenfria Kinder-muffins

Glutenfria Kinder-muffins

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4,0 från 1 röst
Portioner

n. 9

stor muffin
Tillagningstid

15

minuter

Glutenfria Kinder-muffins är en dubbel läckerhet! Mjölkchokladmuffinsen är glaserade med en läcker vit chokladglasyr. Om du föredrar att utelämna glasyren kan du tillsätta mer vita chokladbitar i smeten.

Ingredienser

  • Muffins
  • 150 g margarin

  • 2 dl socker

  • 2 ägg

  • 0,5 dl vatten

  • 3 dl Viljatuote Mörk Glutenfri Mjölblandning

  • 3 msk kakaopulver

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • några rader vit choklad (och mjölkchoklad om du vill)

  • Glasyr
  • 200 g färskost

  • 100 g margarin

  • 150 g vit choklad

  • 2 tsk vaniljextrakt

  • 6 dl florsocker

Beredning

  • Vispa ihop det rumstempererade margarinet och sockret. Tillsätt ägg och vatten. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degen. Tillsätt chokladchipsen och rör om så att det blandas. Häll upp i muffinsformar (ca 9 stora). Baka i 200°C i ca 15 minuter.
  • Blanda det kalla margarinet med ca 2 dl strösocker i en matberedare eller med en elvisp. Tillsätt färskost, smält vit choklad och vaniljextrakt. Blanda till en jämn smet. Tillsätt florsocker 1-2 dl åt gången. Häll över i en spritspåse och glasera de avsvalnade muffinsen. Strö över Kinderäggbitar eller smulor/granulat av vit och mjölkchoklad.
  • Förvara de glutenfria kinder cupcakes i kylen och låt dem värmas upp före servering för att mjuka upp cupcaken något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.