Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri citronkaka

Glutenfri citronkaka

Glutenfri citronkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

50

Protokoll

Denna glutenfria citronkaka är också vegansk! Den fräscha torra kakan skapas genom att helt enkelt kombinera ingredienserna - enkelt och gott!

Ingredienser

  • Tårtan
  • 150 g mjölkfritt margarin

  • 140 g / ca 2 dl Virtasalmi Cereal Product lätt glutenfri mjölmix

  • 100 g / ca 2 dl Virtasalmi spannmålsprodukt Glutenfritt fint rismjöl

  • 170 g / ca 2 dl hushållssocker

  • 25 g / ca ½ dl muscovadosocker eller farinsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 dl vaniljpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 1 tsk citronskal

  • 1 dl citronsaft

  • 2 dl mineralvatten med citronsmak

  • Plus: fett och glutenfritt ströbröd

  • Glasyr
  • 3 dl florsocker

  • n. 1 tl gurkmejapulver (inte obligatoriskt, ger färg åt glasyren, har också lite smak)

  • n. 2 rkl citronsaft eller tills du får önskad konsistens. Du kan också ersätta en del av citronsaften med vatten

Beredning

  • Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa formen. Smält margarinet och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt det smälta margarinet och övriga vätskor. Blanda försiktigt och häll i ugnsformen. Platta ut degen och grädda i 175 C i ca 50 min. Låt svalna en stund, stjälp upp ur formen och glasera.
  • Glutenfri citronkaka är redo att avnjutas.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest 

En kommentar

  1. Vilken mjölmix kan en nybörjare använda för att börja baka en fyllig tårtbotten, bärpaj etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.