Glutenfri citronkaka
Glutenfri citronkaka
50
minuterDenna glutenfria citronkaka är också vegansk! Den fräscha torra kakan skapas genom att helt enkelt kombinera ingredienserna - enkelt och gott!
Ingredienser
- Kaka
150 g mjölkfritt margarin
140 g / ca 2 dl Virtasalmi Cereal Product lätt glutenfri mjölmix
100 g / ca 2 dl Virtasalmi Spannmålsprodukt Glutenfritt fint rismjöl
170 g / ca 2 dl hushållssocker
25 g / ca ½ dl muscovadosocker eller farinsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 tsk citronskal
1 dl citronjuice
2 dl mineralvatten med citronsmak
Plus: fett- och glutenfritt ströbröd
- Glasyr
3 dl florsocker
n. 1 tsk gurkmeja (inte obligatoriskt, ger färg åt frostingen, har också en viss smak)
n. 2 msk citronjuice eller tills du får önskad konsistens. Du kan också byta ut en del av citronsaften mot vatten
Beredning
- Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och ströbrösta långpannan. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt det smälta margarinet och övriga vätskor. Blanda försiktigt och häll i bakformen. Platta ut degen och grädda i 175 C i ca 50 min. Låt svalna en stund, stjälp upp ur formen och glasera.
Glutenfri citronkaka är klar att avnjutas. Tiina Strandberg |My Berry Forest
Vilken mjölmix kan en nybörjare börja baka en fyllningskakbotten, bärpaj etc.