Glutenfri citronkaka
Glutenfri citronkaka
50
minuterDenna glutenfria citronkaka är också vegansk! Den fräscha torra kakan skapas genom att helt enkelt kombinera ingredienserna - enkelt och gott!
Ingredienser
- Tårtan
150 g mjölkfritt margarin
140 g / ca 2 dl Virtasalmi Cereal Product lätt glutenfri mjölmix
100 g / ca 2 dl Virtasalmi spannmålsprodukt Glutenfritt fint rismjöl
170 g / ca 2 dl hushållssocker
25 g / ca ½ dl muscovadosocker eller farinsocker
2 tsk bakpulver
1 dl vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 tsk citronskal
1 dl citronsaft
2 dl mineralvatten med citronsmak
Plus: fett och glutenfritt ströbröd
- Glasyr
3 dl florsocker
n. 1 tl gurkmejapulver (inte obligatoriskt, ger färg åt glasyren, har också lite smak)
n. 2 rkl citronsaft eller tills du får önskad konsistens. Du kan också ersätta en del av citronsaften med vatten
Beredning
- Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa formen. Smält margarinet och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt det smälta margarinet och övriga vätskor. Blanda försiktigt och häll i ugnsformen. Platta ut degen och grädda i 175 C i ca 50 min. Låt svalna en stund, stjälp upp ur formen och glasera.
- Glutenfri citronkaka är redo att avnjutas.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vilken mjölmix kan en nybörjare använda för att börja baka en fyllig tårtbotten, bärpaj etc.